Protez Saç Nasıl Takılır?

Protez Saç Nasıl Takılır?
Protez Saç Nasıl Takılır?
Genel Bilgi
8 Yorum

Protez Saç Nasıl Takılır? Protez saç takma konusunda alanında deneyimli saç bakım uzmanlarından profesyonel destek alabilir, zamanla protez saçı nasıl takacağınızı kendiniz de öğrenebilirsiniz. Son derece basit bir yöntemi bulunan protez saç takma konusunda deneyimli olmanıza gerek yok. Tamamen pratik bir şekilde ve tek başınıza takabileceğiniz protez saç ile kusursuz bir görünüm elde etmek çok kolaydır. Bunun için uzmanların tavsiye ettiği yöntemleri uygulamak yeterli olacaktır.

Protez Saç Nedir?  

Protez saç modelleri, saçlarında seyreklik veya kellik bulunan kişilerin tercih ettiği bir imaj yaratış şeklidir. Gerçek saç tellerinden oluşan protez saçlar ile peruk görüntüsü olmadan kusursuz biçimde saçlı bir tarza sahip olabilirsiniz. Son derece pratik bir takma yöntemi bulunan protez saçlar günümüzde oldukça popülerdir. Önde gelen ünlü isimlerin, sinema ve dizi oyuncularının, futbolcuların ve şarkıcıların bile protez saç taktığı bilinir. Bu yüzden protez saçlar ile istediğiniz seksi görünüme hemen kavuşabilirsiniz.

Protez Saç Kimlere Uygulanır?

Protez saç takanlar genellikle saçlarında seyreklik veya kellik problemi olan kişilerdir. Erkek tipi saç dökülmesinden mustarip olan kişiler protez saç takma konusunda herhangi bir sorun yaşamadan hayallerindeki imaja kavuşabilirler. Son yıllarda popülerlik kazanan ve Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yapılan protez saç uygulamasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Birinci sınıf kalitedeki protez saçlar tercih edilirse en şık ve kusursuz görünüme ulaşılması sanıldığından çok daha kolaydır.

Protez Saç Nasıl Takılır?

Protez saç nasıl takılır? Protez saç takma konusunda yapılacak iki temel hareket vardır. İki aşama şeklinde yapılan protez saç takma işleminde ilki saçın kendisi ve ikincisi de protez saçın alt yapısıdır. Öncelikle saç kaybı yaşanan bölüm için birebir aynı ölçüde ve özelliklerde protez saç üretilmesi gerekir. Ölçü alınması uzman kişiler tarafından yapıldıktan sonra yapılması gereken işlemler sırasıyla şu şekildedir:

  • Saç derisi protez saç uygulamasına hazır hale getirilir.
  • Saç derisi üzerine hava ve su geçirgenliğine sahip bir tabaka sürülür.
  • Kişinin saç şekline en uygun protez saç tarzı belirlenir.
  • Saç bankasından alınan standart saçlar gözeneklere tek tek elle işlenir.
  • Son olarak protez saç kişinin kafasına özenle yerleştirilir ve kusursuz görünüm elde edilir.

Bu aşamada protez saçın tek tek elle işlenmesi son derece önemli bir süreçtir. Yeterince özen gösterilmemesi durumunda protez saç kısa sürede yıpranır ve deforme olur. Bu konuda mağduriyet yaşamamak için kaliteli işçiliği olan profesyonel protez saç merkezlerini tercih etmek son derece önemlidir.

Protez Saç Nasıl Takılır?

Protez Saçın Avantajları Nelerdir?

En çok önem arz eden avantajlar arasında protez saçın faydaları kişide kaybolan özgüveni yeniden kazandırmasıyla hayatta kural değiştirici bir etkiye sahiptir. Başkaları tarafından fark edilmeyen protez saç avantajları şunlardır:

  • Kusursuz görünümü sayesinde dışarıdan protez saç olduğu anlaşılmaz.
  • İstenilen model ve saç şekli protez saç üzerinde kolaylıkla uygulanabilir.
  • Sportif aktiviteler ve yüzme sorun olmadan yapılabilir.
  • Denizde de protez saç kullanılabilir.

Bu özellikler sayesinde protez saç kullanımı ülkemizde her geçen gün artmaktadır. Birinci sınıf kalitede üretilen ve tek tek elle geçirilen protez saçlar son derece kaliteli ve şık bir tarz elde etmenize yardımcı olur. Kellikten kurtulmak için çare protez saçta.

Protez Saç Kullanım Ömrü Ne Kadar?

Protez saç kullanımı, bakım süreleri ile birlikte maksimum süreye ulaşabilir. Bir başka deyişle protez saç bakımına ve kullanımına ne kadar dikkat edilirse ekipmanın kullanım ömrü de o kadar uzun olur. Kaliteli protez saç takma işleminden sonra bakımlarının aksatılmaması gerekir. Bu sayede 6-12 ay arasında protez saç takılabilir.

Onnahair Protez Saç, protez saç, Saç Protezi - Onnahair

8 Yorum. Yeni Yorum

  • Pelin Çelebi avatarı
    Pelin Çelebi
    Nisan 6, 2022 5:54 pm

    Protez saç ölçüm aşamasında veya bakım gibi süreçlerde can yakan bir uygulama mıdır?

    Yanıtla
    • Protez saç uygulaması yüz ve kafa ölçüleriniz özel alınarak yapılır. Proteziniz Onnahair uzmanlarımız tarafından titizlikle yerleştirilir. Bu süreçte asla canınızın yanacağı bir durum söz konusu değildir.

      Yanıtla
  • Tunahan Çetin avatarı
    Tunahan Çetin
    Nisan 7, 2022 9:45 pm

    Protez saçın yapım aşamaları nasıl ilerliyor?

    Yanıtla
    • Protez saçın yapım aşamasını 4 adımda sıralayabiliriz.

      • Birinci Adım Protez Saç için Ölçü Alımı
      • İkinci Adım Protez Saçın Hazırlanması
      • Üçüncü Adım Protez Saçın Yerleştirilmesi
      • Dördüncü Adım Protez Saça Şekil Verilmesi
      Yanıtla
  • protez olduğu belli oluyor mu

    Yanıtla
    • Protez saç kişiye özel ölçüler alınarak tam uyum sağlanması için uzmanlarımız tarafından özenle hazırlanır. Dışarıdan bir gözle fark edilmesi oldukça zordur, peruk gibi yapay durmaz.

      Yanıtla
  • Protezin saçın altında çıkan saç uzayınca ne olacak?

    Yanıtla
    • Protez saç yapılmadan önce analiz aşamasında özellikle saçsız kısımlar tespit edilerek protez yapılmaktadır. Eğer saçlarınız seyrek çıkıyor ve yine de tüm bölge için protez yaptırmak istiyorsanız altta kalan saçlarınızı düzenli olarak kısaltmanız tavsiye edilir. Protez saçın alt tabakası oldukça esnektir, saçlarınızın çıkması sizi rahatsız etmeyecek ama ayda 1 kez saçlarınızı almanız görüntünüz için daha olumlu olacaktır.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed