Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir, Nasıl Önlemler Alınır?

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir, Nasıl Önlem Alınır?
Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir, Nasıl Önlem Alınır?
Genel Bilgi
8 Yorum

Kadınlarda saç dökülmesinin sebepleri nelerdir? Kadınların saçının dökülmesi oldukça normal bir durumdur. Saç dökülmesi cinsiyetten bağımsız bir şekilde herkeste görülebilmektedir. Saçların uzaması ve gün içerisinde birkaç telin kopması son derece normaldir. Kadınlarda saç dökülmesi eğer aşırı yüksek bir seviyedeyse bu durumda saç dökülmesinin nedenlerinin araştırılması gerekir. Saç dökülmesine sebep olan etkenler bulunarak bu etkenlerin ortadan kaldırılması önemlidir. Saçların sürekli olarak dökülmesi psikolojik olarak da kişileri negatif yönde etkilemektedir. Bu sebepten dolayı kadınlarda saç dökülmesinin nedenlerinin saptanması ve ortadan kaldırılması gerekebilir. Kadınlar ve erkekler aynı oranlarda saç dökülmesi problemi yaşasalar da kadınların saçlarının dökülme oranının daha yüksek olduğu düşünülmektedir.

Kadınlarda Saç Dökülmesine Nasıl Önlemler Alınır?

Kadınların saç dökülmesini engelleme yolları geniş bir skalaya sahiptir. Saç dökülmesini engellemek için kullanılan birçok bakım kremi, şampuan ve serum bulunur. Saç için özel olarak hazırlanan bakım ürünlerinde dökülme karşıtı modeller de vardır. Bu modeller özellikle saç dökülme problemi olan kişiler tarafından kullanılır. Burada unutulmaması gereken en önemli noktalardan biri dökülme karşıtı bakım ürünlerinin tek başına yeterli olmayacağıdır. Kadınlar saç dökülmesi problemi yaşıyorlar ise bu durumda öncelikle sorunun kökünü bulmaları gerekir. Yeterli uyuma, düşük stres seviyesi, sağlıklı beslenme gibi unsurlara da dikkat edilmesi gerekir. Bu süreçte saçlarının görüntüsünden rahatsız olan birçok kişi ise protez saç yaptırmaktadır. Böylelikle tedavi aşamasında ya da teşhis konması beklenirken süreci saçlı bir şekilde geçirmektedir. Psikolojik olarak kanıtlanmış bu durum kişinin kendini iyi hissetmesine, saçlarından dolayı görüntüsünden rahatsızlık duyuyorsa protez ile sosyal hayatına kaldığı yerden devam etmesi açışından olumlu sonuçlanmaktadır.

Kadınlarda Dökülen Saçlar Nasıl Çıkar?

Kadınlarda dökülen saçların çıkması mümkün olan bir durumdur. Kadın ya da erkek fark etmeksizin saç kökleri canlılığını ve sağlığını koruyor ise bu durumda saçlar yeniden çıkacaktır. Saçların çıkması için doğal yöntemler denenebilir ya da profesyonel destek alınabilir. Saç derisine ekstra bir uygulama yapmadan da saçların yeniden çıkması mümkündür. Bunun için saç derisinin ve saç kökünün sağlıklı olması gerekir. Kadınlarda saç dökülmesinin nedenlerine göre çözüm önerileri sunulması da önem taşır. Her saç dökülmesi normal ve her dökülmenin sebebi de aynı değildir. Dolayısı ile saç dökülmesi eğer aşırı boyutlarda ise ya da dökülen saçlar yeniden çıkmıyor ise profesyonel destek alınması önem taşır.

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir, Nasıl Önlem Alınır?

Kadınlarda Seyrelen Saçlar Yeniden Çıkar Mı?

Kadınlarda saç seyrelmesi birçok kişide ortaya çıkabilmektedir. Saç seyrelmesini takip eden bölgesel kellik ya da aşırı kellik gibi durumlar sadece erkeklerde görülmez. Kadınlarda da saç seyrelmesi ve kellik yaşanabilmektedir. Saç derisi ve saç kökleri her iki cinsiyette de benzerlik gösterir. Saç derisinin ve köklerin sağlıklı olabilmesi için kişilerin vücutlarına dikkat etmesi gerekir. Kadınların saçlarının seyrelmesi eğer genetik sebeplere bağlı değil ise saçlar yeniden çıkabilir. Aynı şekilde kafa derisinin hala sağlıklı ve canlı olması da seyrelen saçların yeniden çıkmasını sağlayacaktır. Kafa derisinde ve saç köklerinde yaşanan hacim kayıpları saçların yeniden uzamasını engeller. Saç kökleri ölü olmadığı müddetçe her insanın saçı çıkmaya ve uzamaya devam eder. Saç köklerine zarar vermeden üzerine protez saçın tabakası rahatlıkla uygulanabilmektedir. Böylelikle kendi saçınıza zarar vermeden hem estetik bir görüntü kazanabilirsiniz hem de süreci saçlı bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu gibi nedenler akıllara protez saç kadınlar için uygun mu sorusunu getirmektedir. Protez saçın tarihte ilk kullanımı kemoterapi gören kadınlar için üretildiği düşünülürse günümüzde cinsiyet fark etmeksizin herkes için uygundur.

Kadınlar Stresten Dolayı Saç Döker Mi?

Kadınların stresten saçlarını kaybetmesi sık sık yaşanan bir durumdur. Ani acılar ve kayıplar karşısında verilen tepkiler de saç kaybına neden olabilir. Bir anda saçların beyazlaması, kellik ve saç dökülmesi gibi sonuçlar ile karşılaşılabilmektedir. Saç dökülmesi sadece erkeklerin değil kadınların da bir problemidir. Saçları sık sık dökülen kadınlar bir süre sonra saçlarının seyreldiğini fark edebilir. Bu durumda eğer saç derisi canlılığını yitirmiş ise saç ektirme ve saç protezi gibi yöntemler denenebilmektedir. Bu yöntemler sadece erkekler için değil kadınlar için de uygulanabilir. Kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri arasında yüksek stres seviyesi önemli bir rol üstlenmektedir.

Onnahair Protez Saç, protez saç, Saç Protezi - Onnahair

8 Yorum. Yeni Yorum

  • Rümeysa Görür avatarı
    Rümeysa Görür
    Haziran 21, 2022 2:39 pm

    Kadınlar için de protez saç üretiyor musunuz?

    Yanıtla
    • Kadınlar için protez saç uygulaması yapılmaktadır. İstediği uzunlukta ve modelde protez saç uzmanlarımıza danışarak size en uygun tasarımı yaptırmanız mümkündür.

      Yanıtla
  • Yasemin Bilgiç avatarı
    Yasemin Bilgiç
    Temmuz 10, 2022 9:15 am

    Kemoterapi tedavisi gören kadınlar da protez saç yaptırabilir mi?

    Yanıtla
    • Protez saç uygulamasının tarihçesi olarak ilk defa ABD’de kemoterapi tedavisi gören kadınlar için uygulanmıştır. Günümüzde ise dış görüntüsünden veya sadece saçlarından rahatsız olan birçok kişi protez saç yaptırmaktadır. Böylelikle estetik görüntüsünü iyileştiren bireyler daha iyi bir görünüm kazanarak psikolojik açıdan kendilerini sosyal hayatta daha mutlu ve özgüvenli hissetmektedirler.

      Yanıtla
  • Kadınlarda protez saç bakım adımları nelerdir?

    Yanıtla
    • Protez saç bakım aşamasında kadın ve erkeç için aynı derece değenlendirilmektedir. Ek olarak kadınlar daha uzun protez saç modellerini tercih ettiği için biraz daha fazla hassasiyet ve özen gösterilmelidir. Protez saç bakımı için adımlar sırasıyla:

      • Protez saç, saç derisi ve yeni uzamış saçlara zarar vermeden çıkartılmalıdır.
      • Protez saçı çıkarmadan önce özel çözücü solüsyonlar uygulanır.
      • Yavaşça sıyrılan saç protezi çıkartıldıktan sonra kafa derisine bakım yapılır ve bir süre havalandırılması sağlanır.
      • Protez saçın tabanına ve yapışkan bölümüne bakım yapılır.
      • Protez saçın herhangi bir yerinde sorun meydana gelmişse düzeltilir.
      • Hassas bir şekilde çıkartılan protez tekrar başa yerleştirilir.
      Yanıtla
  • Ahmet Çelebi avatarı
    Ahmet Çelebi
    Ağustos 1, 2022 3:33 pm

    Protez saçta yerleştirme ne demek?

    Yanıtla
    • Uygun ölçüleriniz alınarak hazırlanan protez saçınız hassas ve dikkatli bir şekilde protez saç uzmanı tarafından başınıza yerleştirilir. Yerleştirme aşaması protezinizin başınıza sabitlenmesi aşamasıdır.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed