PRP Saç Dökülmesini Önler Mi?

PRP Saç Dökülmesini Önler Mi?
PRP Saç Dökülmesini Önler Mi?
Genel Bilgi
5 Yorum

PRP ve saç dökülmesi birbiri ile ilişkilidir. PRP saç dökülmesini önler mi? Bu uygulama ile saç dökülmesinin tamamen önlenmesi ya da durdurulması mümkündür. İşlem yapıldıktan sonra kişilerin mutlaka genel sağlık durumlarına ve saç bakımlarına özen göstermesi gerekir. Aksi takdirde saç dökülmesi yeniden ortaya çıkacaktır. Saç dökülmesine sebep olan unsurlar ortadan kaldırılmadığı müddetçe aynı problemler ile karşılaşma oranı yüksektir.

 Sorunun tekrarlanmaması adına bütüncül tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Bu yöntemler arasında bulunan PRP de aynı şekilde saç dökülmesini hem önlemek hem de yenilenmesinin önüne geçmek için kullanılır. PRP tedavisi ile saç dökülmesi sorunu hafifletilebilir olsa da tek başına yeterli olup olmadığına dair araştırmalar devam etmekte. Saçları dökülen kişiler, sebebi bulmadan tedavi metotlarını kullanmamalıdır. PRP’nin saç dökülmesine etkisi çoğunlukla olumlu olur.

PRP Nedir? PRP Saç Dökülmesini Önler Mi?

Platelet Rich Plasma (PRP) yöntemi saçların beslenmesini sağlayan tedavi yöntemlerinden biridir. Bu yöntem kişiye özel olarak uygulanmaktadır. Kişinin kanından alınan maddelerin işlemden geçmesi sonucunda uygulama adımına başlanır. Kanalımı yapıldıktan sonra saç köklerini düzeltebilmek ve iyileştirebilmek için saç derisine uygulanan işlemler arasında bulunur. Özellikle saç dökülmesi, bölgesel saç dökülmesi, saç derisi hastalıkları ya da saç tellerinde incelme gibi sorunlar ile karşılaşan kişiler için PRP önerilmektedir.

Platelet Rich Plasma adı ile bilinen ve sık sık kısaltması (PRP) tercih edilen bu işlem, yeni nesil işlemler arasında bulunur. Saç kökleri hastalanan ya da zarar gören kişiler için en uygun yöntemlerden biridir. Tedavi sürecinde mutlaka kişilerin süreci uyum göstermesi ve seansları aksatmaması gerekir. Saç yapısının gelişmesi ve köklerin yeniden güç kazanması için uygulanan ve sık sık tercih edilen işlemler arasında bulunur.

PRP Saç Dökülmesini Önler Mi?

PRP’nin Saç Dökülmesine Yararları Nelerdir?

PRP saç dökülmesini önler mi? PRP’PRP etkileri son derece pozitiftir. Platelet Rich Plasma uygulamasının yararları şu şekilde sıralanabilir:

  • Saç dökülmesini azaltır ya da durdurur.
  • Uzun süre etki eder.
  • Saç dokusunu güçlendirir.
  • Saç yapısının gelişmesini sağlar.
  • Yıpranan saçları onarır.
  • Saç tellerinde incelme var ise güzelleşmesine neden olur.
  • Saç köklerinde meydana gelen hastalıkları iyileştirir ve semptomları azaltır.
  • Saç köklerinin hacim kazanmasına neden olur.
  • Alerji riski bulunmaz.
  • Hemen hemen herkeste ve her yaş grubuna uygulanabilir.
  • Kişiye özel planlanır. Bu sebep ile oldukça özel ve titiz süreçler ile karşılaşılır.
  • Hücrelerin yenilenmesini sağlar.
  • Saç derisinin saç köklerinin ve hücrelerin tazelenmesine sebep olur.
  • Saçlarda büyüme ve uzamayı sağlar.
  • Saç köklerinin kalınlaşmasına neden olur.
  • Kepeklenme ve buna benzer sorunların oluşmasını önler.

Uygulanan bu yöntem ile dökülen saçların miktarını azaltmak mümkündür. Saç dökülmesi karşısında kullanılan tedavi yöntemlerinden biri olan PRP hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilebilir.

PRP Saçları Gürleştirir Mi?

PRP ile saçların gürleşmesi mümkündür. Bu yöntem ile saçların güçlenmesi, saç tellerinin kalınlaşması ve gürlemesi mümkün hale getirilir. Saç derisinde yapılan incelemeler ve çalışmaların ardından derinin kendini tazelenmesine imkan tanır. Dolayısıyla yöntem uygulandıktan belirli bir süre sonra saçlarda gürleşme meydana gelir. Kişiler kendi kan hücreleri ile yenilenme yaşadıkları takdirde elde edecekleri sonuç daha yüksek olacaktır.

Kişiye özel olarak hazırlanmasının sebebi de kan hücreleridir. Kişiden alınan kan hücreleri hazırlanarak yeniden deriye enjekte edilir. Bu yöntem esnasında kullanılan tüm metotlar sterildir ve aynı zamanda kişi için özel olarak planlama yapılır. Zaman içerisinde farklı etkenlere bağlı olarak saçlarında incelme meydana gelen kişiler yeniden saçlarının görülebilmesi için bu yöntemi tercih edebilir. Yaygın olarak kullanılan ve birçok farklı yerde gerçekleştirilebilen kaliteli işlemler arasında bulunur.

PRP Ne Zaman Etkisini Gösterir?

PRP’nin etkisini göstermesi için belirli bir süre geçmesi gerekir. Hiç seansın ardından işçiler değişimi fark etse dahi. Tüm sürecin oturması ve fark edilebilir olması için zaman geçmesi gerekir. Acele edilmemesi ve sabır gösterilmesi bu süreçte önemli unsurlardan birkaçıdır. Saç üzerinden yapılan tedavilerde kişilerin stres seviyelerini yükseltmeleri ve acele etmemeleri de bu sebeple önerilmektedir.

Stres oranının yükseldiği takdirde etkinin oranı düşmekte ve bu durum ise alınan verimi azaltmaktadır. Özellikle fazla sayıda incelme yaşanan hacmini kaybeden ve kırılmaların meydana geldiği, saçların onarılması daha uzun sürebilir. Dolayısı ile her kişi için aynı seans sayısı ya da aynı işlem sayısından bahsedilmesi zor olabilir. Sürecin uzmanlar ile planlanması ve kişinin mevcut sağlık durumu göz önünde bulundurularak hareket edilmesi gerekir. PRP’nin saç dökülmesine etkisi kişilere ve seans oranına göre değişebilir.

PRP Tedavisi İşe Yarar Mı?

PRP tedavisi işlevi yüksek olan bir tedavi alanıdır. Yeni nesil saç iyileştirme alanlarından biri olması sebebiyle birçok kişi temkinli yaklaşmaktadır. Ancak ülkemizde yeni yeni adını duyurabilir olmasına karşın birçok farklı ülkede yaygın olarak tercih edilmektedir. İyi, deneyimli ve kaliteli yerlerde yapılan PRP tedavisinden alınan sonuçlar yüksek olur. PRP tedavisinin işe yaramaz süreci uzun olabilmektedir. Bu durum kişilerin tedavi esnasında dikkat ettiği unsurlara göre değişir.

Beslenme düzeni, stres seviyesi, uyku kalitesi gibi unsurlar PRP’den alınan verimi etkilemektedir. PRP tedavisinden istenilen sonucun alınabilmesi için sabır göstermek önemlidir. Saç köklerinin yeniden canlanması ve hücrelerin tazelenmesi için zaman vermek gerekir. Profesyonel ve tecrübeli kişiler ile çalışıldığında tüm süreç kaliteli şekilde planlanır ve uygulanmaya başlanır. Tecrübeli kişiler ile çalışıldığı takdirde yapılacak olan işlemlerin değeri yükselmekte ve etki seviyesi de artmaktadır.

PRP Saçların Çıkmasını Sağlar Mı?

PRP ile saçların yeniden çıkması saç köklerinin iyileşmesi ile mümkündür. Yöntemin en önemli özelliği hücrelerin yenilenmesini sağlaması ve kökleri canlandırmaktadır. Canlanan kökler zaman içerisinde yeniden saç üretimine başlar ve bu durum ise dökülen saçların yeniden uzamasına sebep olur. Dolayısı ile prp yaptıran kişiler mutlaka etkiyi görebilmek için farklı unsurlara da dikkat etmeli ve yaşam kalitelerini yükseltmelidirler.

PRP saç tedavisi ile dökülen saçların çıkması mümkün olsa da genetik faktörler ya da kalıcı dökülme söz konusu ise PRP yetersiz kalacaktır. Bu noktada PRP tedavisi yerine protez saç uygulaması da tercih edilebilir. Kalıcı dökülme, bölgesel ya da genel olsun fark etmeksizin tedavisi olmayan bir konudur. Tamamen dökülen saçların yeniden çıkması için farklı yöntemler denenmesi gerekir. Bu yöntemler arasında ise protez saç uygulaması ve saç ekimi yer alır.

PRP Seans Sayısı Kaçtır?

PRP seans sayısı ortalama 5 seanstır. Uygulamayı yaptırmak isteyen kişilerin mevcut sağlık durumlarına ve saç yapılarına bağlı olarak bu seans sayısının değişmesi mümkündür. Çoğunlukla 3 ila 5 seans arasında PRP uygulaması yapılır. Bu uygulama her hafta yapılmamaktadır. Yine kişilerin mevcut sağlık durumları göz önünde bulundurularak uygulama ayda 2 ya da ayda bir şekilde planlanır.

Dolayısıyla PRP tedavi sürecinin tamamlanması ortalama 2,5 ay ila 5 ay arasında değişebilir. PRP’nin saç dökülmesine etkisi olumlu olduğu için birçok kişi daha sık seans yaptırmayı ister. Ancak tüm süreç uzman yönlendirmesi ile profesyonel koşullarda gerçekleşir. Seanslar tamamlanmadan ek seans alınması ya da yeniden PRP işlemine başlanması tavsiye edilmez.

Onnahair Protez Saç, protez saç, Saç Protezi - Onnahair

5 Yorum. Yeni Yorum

  • güzel anlatım için teşekkür ederim.

    Yanıtla
  • sac kısmında iz kalıyor mu

    Yanıtla
    • PRP saç tedavisi sonrasında genellikle iz kalmaz. İşlem, saç derisine enjekte edilen kendi kanınızın plazması kullanılarak yapıldığından invaziv bir işlem değildir ve cilt altında yapılan küçük deliklerden enjeksiyon yapılır. Ancak, işlem sonrası hafif kızarıklık, şişlik veya morluklar gibi geçici yan etkiler görülebilir.

      Yanıtla
  • prp sonrası protez saç uygulanır mı

    Yanıtla
    • PRP (Platelet Rich Plasma) saç tedavisi, saç köklerinin yenilenmesini ve büyümesini sağlamak için kullanılan bir yöntemdir. Protez saç uygulaması ise tamamen farklı bir yöntemdir ve saç dökülmesi yaşayan kişilere kalıcı bir saç çözümü sunar.
      PRP sonrası protez saç uygulaması yapılabileceği gibi, protez saç uygulaması öncesinde de PRP tedavisi uygulanabilir. Ancak bu iki yöntemin birbiriyle doğrudan bir ilişkisi yoktur ve her biri farklı amaçlarla kullanılır. PRP tedavisi saç köklerini güçlendirirken, protez saç uygulaması kalıcı bir saç çözümü sunar.
      Bu nedenle, PRP tedavisi sonrası protez saç uygulamasının yapılıp yapılmayacağı, kişinin saç durumuna ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. PRP tedavisi ve protez saç uygulaması hakkında daha detaylı bilgi almak için uzmanlarımızla görüşmeniz faydalı olacaktır.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed