Saç Ekimi ve Protez Saç Kullanıcılarının Sık Yaptığı Hatalar

Saç Ekimi ve Protez Saç Kullanıcılarının Sık Yaptığı Hatalar
Saç Ekimi ve Protez Saç Kullanıcılarının Sık Yaptığı Hatalar

Saç dökülmesi sonrası hatalar özellikle saçlı görünüm isteyen kişilerin sabırsız olması nedeniyle yapılmaktadır. Saç seyrelmeye ve dökülmeye başladığında kişiler bu görüntüyü kapatmak adına kimi basit hatalar yapabilmektedir. Saç ekiminde ve protez saç kullanımındaki hatalar kullanıcılardan kaynaklanmaktadır. Saç ektiren ya da protez saç yaptıran kişiler belirli bilgileri doğru sandıkları için hatalar yapabilmektedir. Her bir bilginin doğru olup olmadığını uzmanlar eşliğinde yanıtlamak gerekir. Bu sebeple de saç ekimi yaptıranlar ve protez saç kullananların her biri konuyla ilgili önemli bilgilere ulaşmalıdır.

Aksi takdirde yanlış bilgiler hata yapılmasına sebep olacağı için sürecin zorlaşmasına zemin hazırlayabilir. Saç dökülmesi problemiyle karşılaşan kişiler isterlerse saç ekimi isterlerse protez saçı tercih edebilmektedir. Bu doğrultuda kullanılan yöntemin içeriğine, kalitesine ve aynı zamanda özelliklerine bağlı olarak farklı hatalar yapılması mümkündür. Saç dökülmesi sonrası hatalar yapmamak adına çözüm önerileri hakkında detaylı bilgi almak gerekir.

saç dökülmesi sonrası hatalar

Yanlış Bakım

Saç protezi ve saç ekimi sonrası yanlış bakım önerilerine uyulması en yaygın hatalar arasında bulunur. Saç ektiren ya da saç protezi kullanan kişilerin ilk haftalarda yanlış bakım önerilerine uyması en sık karşılaşılan hatalar arasında bulunur. Saç ekiminin bakımı farklı iken saç protezinin bakımı daha farklıdır. Dolayısıyla kişiler saç protezi ya da saç ekimi yaptırdıkları takdirde yapılan işleme bağlı olarak uygun önerilere yönelmelidir.

İşlem yapıldıktan sonra uzmanların önerilerine uymak ve internette karşılaşılan her bilgiyi doğru olarak kabul etmemek gerekir. Böylelikle kişiler hem kendi sağlıklarını koruyabilecekler hem de protez saç ve saç ekimi yöntemlerinden en iyi katkıyı alacaklardır. Ancak yanlış bilgilere inanıldığı ve bu bilgiler ile hareket edildiği takdirde kişiler sağlıklı bir şekilde iyileşme belirtisi göstermeyecektir. Dolayısıyla iyileşmek ve saçlarının daha iyi olmasını sağlamak isteyen kişiler, yanlış bilgilerden ve yanlış bakım tavsiyelerinden uzaklaşmalıdır.

Saç Dökülmesi Sonrası Hatalar: Saç Yıkama

Saç ekiminden sonra saç yıkama yapılmamalıdır. Aynı durum saç protezi için de geçerlidir. Saçlar özellikle ilk dönemde yıkanmaması gerekir. Saç ekiminden sonra ve saç protezini den sonra ilk birkaç gün boyunca saçların sudan uzak tutulması önem taşır. Kişilerin duş alması gerekiyor ise mutlaka ekim yapılan ya da protez kullanılan bölgenin korunması gerekir.

Saç ekimi esnasında uzmanlar tarafından uyarı yapılmasına karşın farklı yan etkiler ile karşılaşıldığında kişiler saçlarını yıkama eğilimi gösterebilmektedir. Yıkama eğilimi göstermemek ve saçları yıkamamak gerekir. Özellikle ilk saatler içerisinde saçları yıkamak ya da su ile temas etmesine neden olmak bakteri, enfeksiyon ve iltihap oluşumuna neden olabilir. İyileşme sürecini sağlıklı bir şekilde atlatmak isteyenler mutlaka saçlarını sudan korumalıdır.

Saç Derisini Kaşıma

Saç protezinde deriyi kaşımak en önemli sorunlardan biridir. Saç protezi ve saç ekiminin ortak problemlerinden birisi olan kaşınma mutlaka göz ardı edilmesi gereken bir sorundur. Belirli bir süre boyunca saç protezinde ve saç ekiminden sonra kaşınma ile karşılaşılabilir. Bu en yaygın belirtiler arasındadır. Bölgenin kaşınması ve üzerine baskı uygulanmaması gerekir. Saç ekiminden sonra ve saç protezinin yapıldığı ilk haftalarda kesinlikle alana temas edilmemesi ve bölgenin korunması gerekir.

Saç ekiminden sonra saç derisinin kaşınması kabukların kopmasına sebep olur saç protezi yaptıran kişilerin de alışma sürecinin artmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla saç derisinin kaşınması normal olmasına karşın kişiler mutlaka bölgeden uzak durmalıdır. İlk haftalarda sık karşılaşılan kaşınma yan etkisi, herkeste görülen sorunlar arasında bulunur. İşlem yapılan bölgenin kaşınması ve kabuk bağlaması son derece normaldir. Saç dökülmesi sonrası hatalar arasına kaşıma sık karşılaşılan bir sorundur ve tedavinin aksamasına neden olur.

Saçları ve Saç Derisini Güneşten Korumama

Saç protezini güneşten korumamak büyük zararlara sebep olabilmektedir. Hem saç ekiminin hem de protez saçların güneşten korunması gerekir. Özellikle işlem yapılan ilk günlerde saç yapısını korumak önemli zararları ortaya çıkarabilir. Bu zararlardan kaçınmak adına doğrudan güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. Güneş koruyucu kullanımı göz ardı edilmemelidir.

Hem güneş koruyucu kullanılmadığında hem saç derisine baskı uygulandığında hem de güneşten koruma sağlanamadığında yan etkiler ortaya çıkacaktır. Bu yan etkiler kabuk bağlama, kanama, kaşıntıda artış, kızarıklık, alerji ve hassasiyet oluşumu gibi faktörler olabilir. Dolayısıyla daha sağlıklı bir saç derisine ulaşmak ve hem saç protezini hem de saç ekimini kötü etkilerden korumak isteyen kişilerin mutlaka güneşten ve güneş ışınlarından kendisini koruması gerekir. Protez saç ve saç ekimi hataları arasında en yaygın olan sorun güneşten korunmamaktır.

Yanlış Ürünler ile Bakım Yapma

Saç ekimi sonrası yanlış ürün kullanımı iyileşme sürecini olumsuz etkiler. Saç ektirenler ve protez saç kullananlar doğru bakım ürünlerini tercih etmek zorundadır. Ağır ve yağlı ürünlerin tercih edilmesi ya da şampuanların yapılan işleme uygun olmaması zararlı etkenlerin artmasına sebep olur. Dolayısı ile kişiler zarar görmemek adına mutlaka yanlış ürünler yerine bilinçli tercihler yapmalı ve doğru ürünleri seçmelidir.

Doğru ürünlerin tercih edilmesi, protez saçların doğal görünümünü korurken saç ekiminde de iyileşme sürecini olumlu etkiler. Saç ekimi yaptıran kişilerde tamamen saçların yeniden çıkmaya başlaması ve operasyonun başarılı olup olmadığının anlaşılması 12 aya yayılır. Bu sebepten dolayı da bu kişiler kendilerini doğru bakım önerilerini uygulamaya itmelidir. Yanlış bakım ürünlerinin kullanılması ve bakım yöntemlerinin yapılan işleme uygun olmaması sonucunda kalıcı sorunlar ile karşılaşılması mümkündür.

Düzenli Temizlik Yapmama

Saç ekimi ve protez saç için temizlik önemli konular arasında bulunur. Saç ektiren kişilerin belirli bir süre boyunca saçlarını temizlemesi, yıkaması ve herhangi bir ürün kullanmaması gerekir. Vücutlarını temizleseler dahi saçlarını sudan uzak tutmaları önem taşır. İlk 48 saatin ardından eğer uzmanlar tarafından önerilmiş ise duş alınabilir ve saçlar yıkanabilir.

Protez saç kullanımında ise saçların düzenli olarak temizlenmesi önem taşımaktadır. Hem kişiler evde hijyen koşullarına uymalı hem de periyodik olarak düzenli bir şekilde saç protezinin bakımını yaptırmalıdır. Böylelikle protez saç daha uzun ömürlü olur ve saç ekimi sonrası iyileşme belirtileri daha hızlı görülür.

Saçları Yüksek Isıya Maruz Bırakma

Saç protezinin yüksek ısıyla karşılaşması istenmeyen etkenler ortaya çıkarabilmektedir. Saç protezi kullanan kişilerin kullandıkları protezi koruması gerekir. Protezin sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirebilmesi için doğru bakım önerilerine uyulmak zorundadır. Kişiler kendi gerçek saçlarını yüksek ısıya maruz bıraktıklarında birçok etkiyle karşılaşırlar. Bu etkilerin içerisinde saçın zarar görmesi, kırılması ve yanması en çok karşılaşılan sorunlardır. Ancak gerçek saçlar, saç derisinden beslendiği ve kan dolaşımından olumlu şekilde etkilendiği için iyileşme süreci hızlı olur.

Fakat protez saçlar her ne kadar gerçek saçlardan yapılır olsa da kan ve diğer bileşenlerden yararlanamayacağı için kendisini iiyleştiremeyecektir. Bu durum sonucunda ise protezin değişmesi gerekebilir. Dolayısıyla kişiler hem sağlıkları için hem de finansal kaynaklarını daha iyi yönetebilmek adına protez saç kullanırken yüksek ısıdan kaçınmalıdır.

Saç Ekimi ve Saç Protezi Sonrası Sabırsızlık Hataları

Saç ekiminden sonra sabırlı davranmak gerekir. Saç ektiren ve saç protezi kullanmaya başlayan kişilerin en önemli hatalarından biri sabırsız olmalarıdır. Kısa süre içerisinde alışmayı, iyileşmeyi ve etkisini görmeyi beklerler. Ancak bu durum istenmeyen hataların ortaya çıkmasına ve aceleci tavırların zarar vermesine neden olabilir. Saç dökülmesi sonrası hatalar arasında bulunan bu sabırsızlık hali, kişilerde kalıcı sorunlara neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed