Bantsız Protez Saç Nedir? Protez saç uygulamaları arasında yer alan bantlı ve bantsız sistemler kendi içerisinde farklı özelliklere sahiptir. Bantsız protez saç uygulamaları, yeni nesil teknolojiden önce de var olan bir sistemdir. Kullanımı esnasında sorun çıkarmayan, bant yerine farklı yapıştırıcıların kullanıldığı bantsız protez saç uygulaması eskiden sık sık tercih edilmekteydi.
Günümüzde ise artan protez saç uygulama merkezleri ve teknolojinin gelişmesi ile bantlı sistem daha sık tercih edilmektedir. Yine de özel istek üzerine bantsız protez saç uygulamalarının yapılması da devam eden bir sistemdir. Bantsız protez saç yaptıran kişilere uygulanan yöntemler farklı gruplara ayrılır ve bu gruplara göre isimlendirilir. Protez saç yaptırmak isteyen kişiler uzmanlardan protez saç uygulama sistemleri hakkında detaylı bilgi alarak isterler ise bantlı isterler ise de bantsız sistemleri tercih edebilir.
Bantsız Protez Saç Acıtır Mı?
Bantsız protez saçın uygulama esnasında acıtması ya da ağrı yapması gibi unsurlar ile karşılaşılmamaktadır. Bantsız protez saç uygulaması yapılırken farklı yapıştırma teknikleri göz önünde bulundurulur. Saç yine kişiye özel tasarlandığı için bantsız protez saçın acıtması da mümkün olmayan bir durumdur. Bantsız protez saçın acıtmamasını isteyen kişilerin, işlem öncesinde uzmanlarından güvenli ve tam bilgi talep etmesi son derece doğrudur.
Bantsız protez saç yaptıran kişilerin saç derilerinde yanma, acı, ağrı ya da sızı gibi hisler olmaz. İşlem tamamlandıktan sonra alışana kadar kişiler kendilerini farklı hissedebilmektedir. Bu farklılık hissi ise saça alışıldıkça ortadan kalkacak olan bir durumdur. Bantsız protez saç ve bantlı protez saç arasındaki temel farklılık saç derisine, protezin yapıştırılma biçimidir.
Protez Saç Nasıl Uygulanır?
Protez saçın uygulanması aşamasında öncelikle sistemin belirlenmesi gerekir. Protez saçın yapıştırılma yöntemine göre özel olarak protez hazırlanır. Protez saç uygulama sistemleri bantsız protez saç ve bantlı protez saç olmak üzere iki gruba ayrılır. Bantsız protez saç sistemlerinde yer alan farklı başlıklar siz istemedikçe çıkmayan protez saç olarak değerlendirilmelidir. Bu uygulama başlıkları şu şekilde sıralanabilir:
- Örgü protez saç sistemi: Bu sistem boncuk ve dikim olarak da isimlendirilmektedir.
- Sıvı yapıştırıcı uygulanan saç sistemi: bant yerine sıvı yapıştırıcıların uygulandığı ve saç derisine doğrudan sıvı yapıştırıcılar ile uygulama yapılan bir sistemdir.
- Karma protez saç sistemi: İçerisinde hem boncuk (örgü ya da dikim) sisteminin yer aldığı hem de sıvı yapıştırıcıların uygulandığı bir sistemdir. Bu sistemde de bant uygulaması bulunmaz.
Protez saç uygulamaları bantlı sistemlerinde ise sadece tek yöntem bulunur. Bantlar üzerine özel olarak yerleştirilen saçların, saç derisine yerleştirilmesi ile bantlı protez saçlar kullanılmaya başlanır.
Örgülü Protez Saç Nedir?
Boncuk protez saç uygulaması farklı tutuculuk oranlarına sahiptir. Protez saç uygulaması yaptırmak isteyen kişiler isterler ise nano teknoloji ile üretilen protezleri kullanabilecekleri gibi isterler ise klasik yöntemleri de tercih edebilir. Protez saç uygulamaları arasında yer alan örgülü protez saç modelinde ise kişinin gerçek saçları kullanılarak hareket edilir. Protez saç yaptırırken en sık tercih edilen yöntemlerden biri örgü sistemdir. Örgü sistemi uygulayabilmek için kişinin kısmi dökülme gibi bir saç problemi olması önemlidir. Ani kelleşme gibi problemler karşısında örgülü protez saç tercih edilemez.
Bantlı ve Bantsız Protez Saç Farkları Nelerdir?
Bantsız protez saç nedir? Bantlı ve bantsız protez saç uygulamaları protezin yapıştırılma yöntemini gösteren kategorilerdir. Bantlı protez saçları doğrudan bir bant sisteminin üzerine entegre edilir. Bantsız protez saç uygulaması ise kişinin kendi saçı üzerine uygulanan karma yöntemleri içeren bir saç protezi yöntemidir.
2 Yorum. Yeni Yorum
kök hücre tedavisi hakkında bilgi veriebilr misiniz
Kök hücre tedavisi ile seyrek saçlı bölgeye saç kökü enjekte edilir. Bu sayede kısmen saçsız olan bölgeden yeni saçlar çıkması hedeflenir. Protez saçın aksine tıbbi bir operasyon gerektirir. Yer yer kafa derisinde şişlik ve kızarıklık yapabilmektedir bununla birlikte ağrıya da sebep olabilmektedir.