Dökülen Saçlar Nasıl Geri Getirilir? Dökülen saç tellerini yerine getirmek için farklı yöntemlerden yararlanılır. Dökülen saçlar için uygulanan tedavi yöntemleri ve açıklamaları aşağıda yer alır:
- Mezoterapi: Hem ağrılı hem de kanamalı bir tedavidir. İşlemde ağrı ve kanamanın olmasının en temel nedeni mezoterapi tabancası kullanılmasıdır. Bu tabanca tüm saçlı bölge üzerine uygulanır. Mezoterapi sırasında saçlı deriye vitamin, aminoasit ve mineral gibi ürünler enjekte edilir.
- PRP Tedavisi: Bu tedavi işlemi sırasında kişinin kolundan alınan kan saça enjeksiyon edilir. İşlem sırasında 100K kan pulcuk enjeksiyonundan yararlanılır ve bölgesel bir besleme yapılır. PRP tedavisi de mezoterapiye benzer olarak ağrılı bir süreçtir. İşlemde yeni saç oluşumuna dair net görüşler yer almaz.
- Mavi Serum İşlemi: Pek çok yan etkiye sahip olan bu işlem insanlara geçici bir çözüm sunar. İşlemde iki temel etken madde yer alır. Bu maddelerden biri minoxidil iken diğer etken madde finasterid ismindedir. Minoxidil geçici tüylenme sağlaması ile sık tercih edilir. Ancak kan basıncını etkileme ya da migren tetikleme gibi yan etkileri olduğu için eser miktarda kullanılır. Finasterid ise kadınlık hormonu olan östrojeni tetiklemesi ile bilinir. Buna ek olarak DHT blokörü olarak görev yapar.
- Klinikte Saç Çoğaltma: Bu işlem için özel oluşturulmuş kliniklerde büyüme faktörlerinin etkisi ile biyolojik kök hücre tedavisi sağlanır. Saç folikülleri bu sayede onarılır ve sağlıklı saç tellerinin ortaya çıkması sağlanır. İşlem sırasında genel olarak acının daha az olması için radyofrekans ya da lazerden yararlanılır. Bu sayede ne kanama ne de morarma görülmez. İşlemler tüm saça uygulandığı için bütünsel bir çoğalma sunar.
Tiroidden Dökülen Saçlar İçin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Tiroid kaynaklı saç dökülmesi için bireyler şu maddelerden yararlanarak saçlarının eski sağlıklarına kavuşmalarını sağlayabilir:
- Ferittin: Yapılan bazı bilimsel araştırmalarda düşük ferritin seviyesinin saç dökülmesine sebep olabileceği saptanır. Ferritin değerinin düşük olması özellikle kadınlarda saç dökülmelerine neden olabilir.
- Vitamin takviyesi: Dengesiz beslenmeler, besinlerin yetersiz alımı ve tiroit sorunları saç dökülmelerine neden olabilir. Beslenme sorunları yüzünden kişilerin vücutlarındaki hormon düzeyleri düşebilir. Özellikle beslenme ile alınamayan bazı ögelerin takviye olarak alınması önem arz eder. Bu ögeler arasında biotin, B12, diğer B grubu vitaminleri, bakır, demir, çinko, A vitamini, E vitamini, koenzim yer alır.
- Enflamasyon karşıtı besinler: Şeker, işlenmiş ürünler, bazı gıdalar enflamasyonu artırır. Bu durum da tiroit değerlerinin kötüleşmesine neden olur. Kafein ve alkolden de uzak durulması süreç içerisinde önem arz eder. Bireylerin enflemasyon nedeni ile saçlarının dökülmemesi için zerdeçal ya da taze zencefil tüketimi tavsiye edilir.
- Bitkisel gıdalar: Tiroid değerinde sorun olan bireyler doktorlarından profesyonel destek alarak ve bitkisel gıdalardan yararlanarak bu sorunu aşabilir. Bitkisel gıdalardan saç için en sık tercih edilenler arasında palmetto, çin melek otu ve kırmızı yonca yer alır.
- Uçucu yağlar: Tiroid sorunundan kaynaklı saç dökülmesi yaşayan kişiler okaliptüs yağı, lavanta ya da arnika gibi uçucu yağlardan yararlanabilir. Yağlar sürülerek kullanıldığında ya da şampuan içinde tüketildiğinde saçın uzamasına da yardımcı olur.
- Bol sıvı tüketimi: Günde 6 su bardağı ile 8 su bardağı arası tüketilen su, saçın dökülmesini azaltır. Su sayesinde kuru saç derisi nemlenir ve kan dolaşımı iyileşir.
- Şampuan içine eklenen jelatin: Düzenli olarak kullanılan jelatin sayesinde tiroit dengesizliği ile oluşan sorunlar önlenir. Tiroide bağlı saç kayıplarının azaltılması amacı ile yarım paket jelatin ile tam boy şampuan karıştırılabilir.
- Stresten uzak durmak: Stres saç dökülmesine sebep olur mu? Maalesef ki, evet. Stres sayesinde tiroid değerinde dengesizlik meydana gelir. Bu nedenle bireylerin hem ruh sağlıkları hem de beden sağlıkları için olumsuz düşüncelerden uzak durması gerekir.
- PRP ile destek: Tiroid hormonu hem eksik iken hem de fazla iken vücuda zarar verir. Saç telinde tiroidden kaynaklı incelme ya da dökülme yaşanması durumunda PRP kullanılabilir. Bu sayede hem saç kökleri beslenir hem de saçların canlı durması sağlanır.
Vitamin Eksikliğinden Dökülen Saçların Tedavisi Nedir?
Vitaminlerden kaynaklı saç dökülmesi niasin, pantotenik asit ya da piridoksinden oluşabilir:
- B3 Vitamini (Niasin): Vücutta ortaya çıkan kanın dolaşımını destekleyen B3 aynı zamanda enerji üretiminde de görev alır. Saç derisinin sağlığı bozulmuş ise ve deride cansızlık hissediliyor ise nedeni B3 vitamini olabilir.
- B5 Vitamini (Pantotenik Asit): Depo edilemeyen bir vitamin olduğu için günlük olarak tüketilmesi gerekir. Vücutta yağ, protein ve karbonhidratların enerjiye çevrilmesinde görev alır. Saçlara parlaklık kazandırır.
- B6 Vitamini (Piridoksin): B6 hücrelerin yenilenme hızını artıran ve güçlü saçlar ortaya çıkaran bir vitamin türüdür.
Koparak Dökülen Saçlara En Uygun Bakım Nasıl Yapılır?
Koparak dökülmeler için uygun saç bakımı sırasında dolaşık kısımların kırılmamasına dikkat edilmelidir. Bunun için yumuşak uçlu fırçalar tercih edilmelidir. Saçlar her gün en az bir defa saç derisine masaj yaparak taranmalıdır. Saçların çok sıcak su ile değil ılık su ile yıkanması tercih edilmelidir.
Yağlı ve Dökülen Saçlara Ne İyi Gelir?
Yağdan dolayı dökülen saçlar için genel olarak elma sirkesi ve lavanta tercih edilir. Dökülen saçlar için şu uygulamalardan yararlanılabilir:
- Elma sirkesinin içinde bulunan ve sirkeye keskin bir tat veren asetik asit isimli etken maddedir. Bu madde saç derisi üzerinde de PH dengesinin ayarlanmasında rol üstlenir. Saça uygulanan tonik gibi su ile karıştırılarak kullanılması gerekir. Bu sayede uzun süre yağlanmadan kalabilen bir saça sahip olunur.
- Lavanta, yağlı saçlarda sıklıkla kullanılan bir uçucudur. Uygulanması sırasında kurutulmuş lavanta yapraklarından yararlanılabilir. Ortalama 2 ya da 3 bardak su içerisine atılan lavanta, 10 dakika kaynatılır. Ardından suyun ılıması sağlanır. Kuru ve temiz sağlara dipten uca olacak şekilde uygulanır ve bu şekilde yarım saat bekletilir. Ardından saçların durulanması ve kurulanması gerekir.
Dökülen Saçlar İçin Uygun Sabunlar Nelerdir?
Saç dökülmesini engelleyen sabunlar arasında en sık kullanılanı bıttım sabunudur. Bu sabun sayesinde saçın dökülmesi en yoğun olan bölgelerinde bile sonuç alınabilir. Sabun dökülmeyi durdurmak ile kalmaz aynı zamanda kepek oluşumu üzerinde de etkilidir. Beyazlaşan saçlar için kullanıldığında 7 ay ile 8 ay içerisinde doğal güç ortaya çıkarır ve saça eski rengini geri kazandırır. Düzenli olarak bıttım sabunu kullanılan saçlarda bakteriler yok olur.
Dökülen Saçlar İçin Uygun Yağlar Nelerdir?
Saç dökülmesini engelleyen yağlar sağlıksız olan saçlara iyi gelir. Yağların uygulanması sırasında masaj yönteminden yararlanılabilir. Saç derisine dökülmelerin azalması için en sık uygulanan yağlar biberiye ve sardunyadır. Bunlara ek olarak aloe vera da saçların yeniden çıkmasında etkilidir.
Dökülen Saçlara Doğal Çözüm Önerileri Nelerdir? Dökülen Saçlar Nasıl Geri Getirilir?
Saç için doğal çözüm önerileri dendiği zaman akla şu ürünler gelir:
- Çam terebentin
- Argan
- Kına
- Soğan
- Badem yağı
- Karanfil
- Hindistan cevizi yağı
Dökülen Saçlar Kaç Ayda Çıkar?
Kopan saçların kendini yenilemesi için gereken zaman her saç tipine bağlı olarak değişim gösterir. Dökülen saçlar için ortalama 8 hafta ile 10 hafta arası bir zamanda toparlanabileceği söylenebilir. Siz de dökülen saçlarınızdan rahatsızsanız ve en kısa sürede doğal ve estetik bir görünüm elde etmek istiyorsanız protez saç için en doğru adrestesiniz. Şimdi uzmanlarımızla iletişime geçerek hemen bilgi alın. Kendinizi ertelemeyin.
4 Yorum. Yeni Yorum
bütünsel güzel bir yazı olmuş , ellerinize sağlık
Biz teşekkür ederiz efendim.
Faydalanabileceğim bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.
Bizler teşekkür ederiz efendim.