Protez Saç Neyden Yapılır? Protez saçın yapıldığı malzeme farklı katmanlardan oluşur ve bu katmanlara göre de malzeme değişir. Protez saç gerçek saçtan yapılan bir uygulamadır ve bu uygulama doğrultusunda ise saç protezinin görünür katmanında gerçek saç kullanılır. Protez saçın içerisinde ayrıca özel yapıştırıcılar ve özel sabitleyiciler de vardır. Protez saçın yapılmasında kullanılan malzemeler teknolojiye göre de farklılık gösterir. Nano teknoloji kullanılarak üretilen protez saçlar daha farklı olabiliyor. Burada kullanılan teknoloji, ham madde ve özellikler gibi konularda değişimler görülebiliyor. Protez saç neyden yapılır? sorusunun cevabı, Protez saç malzemesi çoğunlukla gerçek saçtır.
Protez Saçta Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Protez saç için tercih edilen malzemeler özel ve güçlü yapıştırıcılardır. Özellikle alt katmanı için uygulanan yapıştırışların önemi son derece büyüktür. Eğer yapıştırıcılar özel ve kaliteli olmaz ise bu durumda protez saç, kafa derisine tam olarak yapışmaz ve oynama yapar. Bunun önüne geçmek için protez saç bantlarının profesyonel ve kaliteli malzemelerden yapılması gerekir. Protez saç için kullanılan bantlar normal bantlardan farklıdır ve özel üretimlerdir. Protez saç uygulamasında bantların önemi büyüktür. Eğer bantlar doğru tasarlanmaz ise bu durumda protez saç uygulamasının baştan yapılması gerekebilir.
Protez Saçın Ömrü Ne Kadar?
Protez saçın kullanım süresi ortalama olarak 9 ila 12 ay arasında değişir. Bu durum protez saçın kalitesine, kullanılan malzemeye ve bakıma ne kadar değer verildiği ile ilgilidir. Protez saç bazen 6 ay bazen ise 9 ay ve daha fazla süre ile kullanılabiliyor. Piyasada yer alan ultra teknolojik ve sürdürülebilir protez saçların kullanım ömrü ise bakımı düzgün yapıldığı zaman 1,5 yıla kadar uzayabiliyor. Protez saç malzemesi protez saçın ömrünü etkileyen önemli bir unsurdur. Protez saç uygulamasında tüm üreticilerin malzemeye önem vermesi ve kaliteli ürünleri tercih etmesi gerekir.
Protez Saç Neden Yapılır?
Protez saçın yapıldığı ana malzeme saçtır. İlk protez saç uygulamalarında yapay malzemeler tercih ediliyordu ve bu yapay malzemeler ile saç teli hazırlanıyordu. Günümüzde ise gerçek malzemeler kullanılarak hazırlanan protez saçlarda doğal saç telleri tercih edilmektedir. Protez saçların yapılması için de birçok sebep olabiliyor. Bu sebepler arasında yaptırmak isteyen kişinin tarzını değiştirmek istemesi ve estetik kaygılar yer alabilirken aynı zamanda sağlık sebepleri de devreye girebilir. Protez saçın yapılmasını tetikleyen birçok sebep vardır. Bölgesel kelleşme, aşırı kellik, aşırı saç dökülmesi ve saçların bir anda dış etkiler nedeni ile zarar görmesi gibi sebeplerden dolayı protez saç uygulaması tercih edilebilir.
Protez Saç Gerçek Saçtan Mı Yapılır?
Protez saç telleri günümüzde gerçek saçlardan elde edilse de bu durum markaya ve üreticiye göre değişir. Bazı markalar gerçek saçları tercih ederken bazıları ise perukta olduğu gibi yapay saç tellerini tercih etmektedir. Kaliteli ve güvenilir protez saçlar genellikle doğal saçlardan yapılır. Bu neden ile de kişilerin doğal saç tellerine sahip protez saçları tercih etmesi önemlidir.
Protez Saç Bantları Erir Mi?
Saç protezinin bantları bakımı yapılmadığı zaman gevşeme ve çıkma yapabilir. Bu sorun ile karşılaşmamak için bakımının aksatılmaması gerekir. Protez saç bantlarının erimesi ise zaman içerisinde kendiliğinden ortaya çıkan bir durumdur. Saçın kullanım ömrü sonlandıkça protez bantları da erimeye başlar. Bu durumda yenilenmesi ve yeniden protez saç yaptırılması gerekir. Bantların daha geç erimesi için bakımına özen göstermek, özel şampuan ve bakım kremleri kullanmak gerekir. Periyodik uzman bakımlarının da aksatılmaması bir hayli önemlidir. Protez saç malzemesi kaliteli ise bantlarda erime çok daha yavaş olur.
2 Yorum. Yeni Yorum
Protez saç herhangi zararlı bir madde ya da kimyasal içerir mi?
Protez saç %100 doğal insan saçından hazırlanır. Başınıza özel likit yapıştırıcılar ile sabitlenir. Bu özel yapıştırıcılar sağlık kontrollerinden geçmiş, cilt dostu ürünlerdir. Yine de hassas ve alerjik bir cildiniz varsa doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.