Saç Dökülmesi En Çok Hangi Mevsimde Olur?

Saç Dökülmesi En Çok Hangi Mevsimde Olur?
Saç Dökülmesi En Çok Hangi Mevsimde Olur?
Genel Bilgi
4 Yorum

Saç dökülmesi en çok hangi mevsimde olur? Saç dökülmesinin mevsimi çoğunlukla bahar aylarıdır. İlkbahar ve sonbahar aylarında mevsim geçişlerinden dolayı saçlarda dökülme meydana gelebilmektedir. Ancak saç dökülmesi kişinin genel sağlık durumu, genetik yapısı ve bunlara benzer özelliklere bağlı olarak da gelişir. Mevsim geçişlerinde saç dökülmesi çoğunlukla karşılaşılsa da saç dökülmesinin tek sebebi mevsim geçişi olmamaktadır.

Özellikle sonbahar döneminde saç dökülmesiyle daha yaygın şekilde karşılaşılır. Ancak bu saç dökülmesi kişileri korkmamalıdır. Yaklaşık bir ila 2 ay arasında süren saç dökülmesi zaman içerisinde kendini toplar. Saçların daha sağlıklı uygulayabilmesi ve saç köklerinin güçlenmesi için mevsimsel olarak saçların dökülmesi olumlu etki de bırakabilmektedir. Mevsimsel saç dökülmesi dış etkenlerden dolayı sık karşılaşılan bir durumdur.

Kış Aylarında Saç Dökülmesi Artar Mı?

Kışın saçların dökülmesi ile karşılaşma oranı düşüktür. Sağlıklı saçlar mevsim geçişlerinden etkilenerek dökülme eğilimi gösterebilmektedir. Havalardaki değişim, nem oranı, sıcaklık ve bunlara benzer etkenler kişilerin vücutlarını farklı şekillerde etkilemektedir. Özellikle deri üzerinde farklı değişimler meydana gelir. Yaz ve kış aylarında meydana gelen bu değişimlere vücudun adapte olabilmesi için belirli bir süreç gerekir.

Vücudun yeni mevsim şartlarına uyabilmesi için zaman vermek gerekir. Bu sebep ile de çoğunlukla mevsim geçişi olan bahar aylarında daha çok saç dökülmesi ile karşılaşılmaktadır. Kış aylarında saç dökülmesi oranı oldukça azdır. Kişilerin normal dökülme oranları kış ve yaz aylarında da devam eder. Bahar aylarında dökülen saç miktarı biraz daha artar ancak bu durum kontrolden çıkacak bir değişim değildir.

En Çok Hangi Ayda Saçlar Dökülür?

Saç dökülmesi en çok hangi mevsimde olur? Hangi aylarda sık dökülme görülür? Saç dökülmesinin en sık yaşandığı aylar arasında eylül ve ekim ayları yer alır. Yaz aylarından kış aylarına geçiş yapılan bu mevsimsel farklılıkların olduğu dönemde çoğunlukla bu aylar içerisinde saç dökülmesiyle karşılaşılır. Vücudun kendisini yeni mevsim şartlarına adapte edebilmesi için zamana ihtiyacı vardır. Bu zaman ise mevsimlerin geçişi anında ortaya çıkar ve vücut kendini yeni mevsime adapte etmeye başlar.

Yaz ve kış aylarında saç dökülme oranı oldukça düşüktür ancak ilkbahar ve sonbahar aylarına bakıldığı zaman saçlarda dökülme oranı daha yüksek olmalıdır. Özellikle ilkbahardan çok sonbahar aylarında saçların dökülme oranı iki katına kadar çıkabilmektedir. Mevsim geçişlerinde saç dökülme oranı artsa da bu durum herkeste meydana gelmez. Farklı kişilerde farklı sağlık unsurlarından dolayı saç dökülmesi sonucu değişebilir.

Saç Dökülmesi En Çok Hangi Mevsimde Olur?

Mevsimsel Saç Dökülmesi Normal Mi?

Mevsimlere bağlı saç dökülmesi sık karşılaşılan bir durumdur. Mevsim şartlarının değişmesi, geçiş döneminin farklı iklim özellikleri taşıması gibi unsurlardan dolayıcı vücudun değişmesi normaldir. Mevsimler insanların düşündüğünden daha çok onların etkilenmesine sebep olmaktadır. Özellikle deri, saç ve tırnak gibi bölgelerde mevsimlere bağlı olarak farklı değişimler ile karşılaşılabilir. Mevsimsel saç dökülmesi son derece normal olan bir durumdur.

Aynı zamanda bu durumun yaygın olması da kişilerin endişe etmemesi için sebep oluşturur. Mevsimsel saç dökülmesi son derece normal olan bir durumdur. Mevsimsel saç dökülmesi ile karşılaşan kişilerin endişe etmemeleri gerekir. Ortalama 2 aylık bir süreç içerisinde saç dökülme oranı azalacaktır. Ancak genetik faktörler ve diğer unsurlardan dolayı saç dökülmesi azalmıyor ise bu durumun neticesinde kendi gibi problemler ortaya çıkabilir.

Saçların Dökülmesine Sebep Olan Unsurlar Nelerdir?

Saç dökülmesinin nedenleri herkeste değişebilmektedir. Örneğin bakım ürünü kullanmak, bazı kişilerde saçların dökülmesine sebep olurken, bazı kişilerde döküntüye neden olmamaktadır. Dolayısıyla her sonucun bir sebebi ve her sebebin ise farklı sonuçları olabilmektedir. Saç dökülmesinin sebepleri benzerlik taşısa da kişiden kişiye değişen unsurlar unutulmamalıdır.

Saç dökülmesine sebep olan unsurlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Saç bakım ürünlerinin çok sık kullanılması.
  • Saç şekillendirme yöntemlerinin çok sık kullanılması.
  • Saçı şekillendirirken saça zarar verilmesi.
  • Genetik faktörler.
  • Beslenme alışkanlıkları.
  • Kötü alışkanlıklar.
  • Sigara ve alkol tüketiminin yoğun miktarda olması.
  • Bağımlılıklar.
  • Yüksek miktarda trans yağ ve şeker tüketilmesi.
  • Saç bakımından doğru yöntemler ile yapılmaması.
  • Saç bakımının aksatılması.
  • Vitamin eksikliği.
  • Uyku problemleri.

Bu nedenlerden dolayı saçlarda dökülme meydana gelebilmektedir. Bütün bunların yanı sıra kaza ve travmalar sonucunda da kişilerde saç dökülmesiyle karşılaşılabilir. Özellikle hastalıkların yan etkisi ya da sonucu olarak saçlarda dökülme meydana gelmesi mümkündür. Örneğin kanser hastalarının birçoğunda saç dökülmesi görülür. Bunların temel sebebi saç dökülmesinin farklı etkenlere dayanabilmesi ve vücudun önemli noktalarından biri olmasıdır. Mevsimsel saç dökülmesi de bu nedenler arasında bulunur.

Saç Dökülmesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Saç dökülmesi birçok farklı etkene bağlı olarak yaşanabilir. Saç dökülmesinin farklı tipleri ve özellikleri vardır. Kişilerin saç dökülme yöntemlerine ve özelliklerine bağlı olarak bu tiplerin belirlenmesi önem taşır. Herkeste görülen saç tipi ve saç dökülme türü aynı olmamaktadır. Dolayısıyla kişilerin saç dökülmesi ile ilgili öncelikli olarak sebebi bulmaları ardından listesi saç dökülmesinin tipini bulmaları tedavi açısından önem taşır.

Saç dökülmesinin farklı tedavi yöntemleri vardır. Yeni nesil tedavi yöntemleri de geliştirilmeye devam edilmektedir. Mezoterapi ve PRP gibi yöntemler saç dökülmesini önleyen ve dökülen bölgelerin iyileşmesini sağlayan özelliklere sahiptir. Saç dökülmesi problemi olan kişiler, yeni nesil yöntemleri de güvenle kullanarak saç dökülmesi problemini çözebilirler.

Saç Dökülmesini Önleme Yöntemleri Var Mı?

Saç dökülmesini önleme önerilerine dikkat edilmesi gerekir. Saç dökülmesini önleyecek birçok farklı tavsiye bulunmaktadır. Ancak kişilerin öncelikli olarak saç dökülmesinin sebebine göre önlemleri değerlendirmeye alması gerekir. Saç dökülmesinin sebebi anlaşılmadığı takdirde kullanılacak olan önlemlerin işe yarama ihtimali yüksektir. Saç dökülmesini önleme yöntemleri şunlardır:

  • Dermatoloğa giderek muayene olmak ve gerekli testleri yaptırmak.
  • Saç dökülmesinin sebebini bulmak.
  • Saç dökülmesinin tipini bulmak.
  • Saçların beslenmesini sağlayacak olan tarifleri denemek ve doğal olan seçenekleri değerlendirmek.
  • Sağlıklı beslenmek.
  • Vitamin ve mineral dengesini korumak.
  • Zararlı gıdaları ve ilaçları kullanmayı bırakmak.
  • Saç bakımını doğru yöntemler ile aksatmadan gerçekleştirmek.
  • Saç koruyucu ürünleri gereken miktarda kullanmak.
  • Saç yıkama sıklığını değiştirmek.
  • Kaynar su ile saçları yıkamamak.

Bu unsurlar uygulandığı takdirde saçların dökülmesi önlenebilir. Burada bulunan tavsiyeler herkes için geçerli olsa da kişilerin kendi genel sağlık durumları ve saç tiplerine bağlı olarak tavsiyeleri uygulamaları önerilir.

Saç Dökülmesi Kişiyi Nasıl Etkiler?

Saç dökülmesinin etkisi kişiden kişiye değişmektedir. Saç dökülmesi sık karşılaşılan bir problemdir. Bu problem sonucunda ise kişiler kendilerini psikolojik olarak kötü hissedilmektedir. Saç dökülmesinde ortaya çıkan negatif etkiyi azaltabilmek için kişilerin uyguladığı farklı yöntemler. Saç dökülmesi psikolojik olarak kişilerin yeni görünüşlerine alışmasını zorlaştırır bilen etkenlerden biridir.

Kişiler eğer kellik gibi problemler ile karşılaşıyorlar ise kendilerine zaman vermelidir. Eğer yeni görünüşlerine alışamıyorlar ise yeni nesil yöntemleri tercih edebilir. Mezoterapi, PRP, saç ekimi ve protez saç gibi uygulamalar günümüzde oldukça yaygındır. Mevsimsel saç dökülmesi gibi geçici sorunlar psikolojik olarak kişileri etkilememektedir. Ancak genetik faktörlere, hastalığa, travma ve bunlara benzer sebeplerden dolayı görülen saç dökülmesinde kişiler kendilerini kötü hissedebilir. Saç dökülmesini önlemek için uzmanlar ile görüşülmesi önerilir.

Onnahair Protez Saç, protez saç, Saç Protezi - Onnahair

4 Yorum. Yeni Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.