Saç Dökülmesi Tedavisi için Cerrahi Yöntemler Nelerdir?

Saç Dökülmesi Tedavisi Için Cerrahi Yöntemler Nelerdir
Saç Dökülmesi Tedavisi Için Cerrahi Yöntemler Nelerdir
Genel Bilgi
6 Yorum

Saç dökülmesinin cerrahi tedavisi için kullanılan yöntemler farklı olabilir. Bu yöntemler belirlenirken kişilerin sağlık durumları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulur. Bu sebep ile de her plan özeldir ve tedaviler herkese aynı şekilde uygulanmaz. Tedavilerin uygulanabilmesi için mutlaka ön muayene yapılması ve mevcut durumun ortaya çıkarılması gerekir. Mevcut durum ortaya çıkarıldığı takdirde hangi tedavinin hangi hasta için uygun olup olmadığına karar vermek de daha kolaydır. Saç dökülmesi tedavisi için cerrahi yöntemler nelerdir? Saç dökülmesi için mezoterapi nedir? Saç ektirmek zararlı mı? Hepsini yazımızda sizler için açıkladık.

Cerrahi yöntemlere karar verirken öncelik her zaman hastanın beklentileri ve ihtiyaçlarıdır. İhtiyaçlar ise mevcut durumdan yola çıkarak belirlenir. Bu esnasında alanında uzman isimlerden destek almak önemlidir. Güvenli yerlerde muayene olmak, ön aşamaları mutlaka tam ve eksiksiz gerçekleştirmek gerekir. Bu aşamalara önem verilmediği takdirde cerrahi yöntemlerin dezavantajları ile karşılaşma oranı daha düşüktür. Bu sebep ile saç dökülmesinde cerrahi yöntemler kişiye özel planlanır.

Saç Dökülmesinde Kullanılan Cerrahi Yöntemler

Saç dökülmesi tedavisi için cerrahi yöntemler nelerdir? Saç dökülmesinin tedavi metotları arasında kişiye özel planlama ve muayene yer alır. Bu ön aşamalar gerçekleştirildikten sonra saç dökülmesi için kullanılacak olan tedavi metotları belirlenir. Saç dökülmesi için kullanılan cerrahi yöntemler çoğunlukla şu şekildedir:

  • Saç Ekilmesi: Saç ekimi yapmak önemli bir cerrahi yöntemdir. Operasyon gerektirir ve uzun bir süreçtir. Analiz yapılmasından ölçü alınmasına kadar birbirinden farklı aşamaları bulundurur. Eğer kişinin sağlık durumu herhangi bir engel teşkil etmiyor ise bu durumda saç dökülmesinin cerrahi tedavisi olarak saç ekimi tercih edilebilir.
  • Saç Mezoterapisi: Saçın daha sağlıklı büyümesine odaklanan bir tedavi türüdür. Bu tedavi türü, saç tipi ve saç dökülme tipi uygun olan hastalara yapılır. Saç dökülme sorunu eğer çözülebilir bir durumda ise kişilere saç mezoterapisi uygulanır. Bu yöntem henüz dökülmemiş ancak güç kaybetmiş saç telleri için daha uygundur.
  • İlaç Tedavisi: İlaç tedavisi, saçı henüz dökülmemiş olan kişiler için geçerlidir. Saçı dökülmesine karşın kökleri hala sağlıklı olan kişiler de ilaç tedavisini tercih edebilir. İlaç tedavisi işe yaramadığı takdirde saç ekimi aşamasına geçiş yapılır. İlaç tedavisi bu noktada bir ön aşama olarak düşünülebilir.

Saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler için cerrahi tedavilerin yanı sıra protez saç da bir alternatif olabilir. Protez saç, kişinin kafa derisine uygun şekilde tasarlanan ve kişinin saç yapısına ve rengine uygun olarak üretilen yapay saçlardan oluşur. Protez saç, doğal saç görünümü sağlayarak kişinin kendine olan güvenini arttırabilir. Saç dökülmesi için kullanılan tüm tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak ve kişiye özel bir tedavi planı oluşturmak için bir dermatoloğa danışabilirsiniz.

Saç Dökülmesi için Mezoterapi Nedir?

Saç mezoterapisi saç dökülmesi problemi olan kişilere uygulanmaktadır. Saç dökülmesi tedavilerinden biri olan saç mezoterapisi saçları henüz dökülmekte olan kişilere uygulanır. Bu tedavinin uygulanması aşamasında kişinin genel sağlık durumu önem taşır. Deri üzerinde saç bulunduğu takdirde mezun terapinin uygulanması daha uygundur. Bu sebeple de öncelikli olarak ön muayene gerçekleştirilir ve bu aşamada kişinin mevcut durumu ortaya çıkarılır.

Eğer mezoterapi için herhangi bir engel teşkil eden sağlık problemi yok ise bu durumda saç dökülmesini önlemek adına mezoterapi başlatılabilir. Staj dökülmesi problemini gidermek için kullanılan mezoterapi yönteminde her bir aşama önem taşımaktadır. Saç derisine enjekte edilen özel karışım ile saç dökülmesinin durdurulması ya da azaltılması mümkündür. Eğer genetik olarak saç dökülmesiyle karşılıyorsa bu durumda saç dökülmesi sadece azaltılabilir.

Saç Dökülmesi Tedavisi Için Cerrahi Yöntemler Nelerdir

Saç Mezoterapisi Kaç Seans Sürer?

Saç mezoterapisinin süresi farklı olabilmektedir. Mezoterapi genellikle haftada birkaç kez uygulanır ve 3 ile 6 aya kadar devam etmesi mümkündür. Ne kadar süreceği ya da ne kadar etki edeceği gibi unsurlar kişiye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Mezoterapi yaptırmak isteyenler çoğunlukla farklı seans sayıları ile karşılaşır. Seans sayısının farklı olması ve süresinin değişmesine sebep olan faktörler şu şekilde açıklanabilir:

  • İşlem öncesinde yapılan muayenenin sonucu.
  • Mevcut sağlık durumu.
  • Saç derisinde iyileştirilmesi gereken enfeksiyon vb. hastalıklar.
  • Saç bakımı.
  • Saç köklerinin genel sağlık durumu.
  • Saç dökülmesinin mevcut durumu.
  • Saç dökülmesinin oranı.
  • Saç dökülmesinin yaşandığı bölge ya da bölgeler.

Bu unsurlar mezoterapi süresini belirleme noktasında önem taşır. Uzmanlar tarafından detaylı inceleme yapıldıktan sonra mezoterapi için süre belirlenir ve muayene planı oluşturulur.

Saç Mezoterapisi Kim Tarafından Yapılır?

Saç mezoterapisini yapan kişiler çoğunlukla bu alanda uzman olan kişilerdir. Saç mezoterapisi yine alanında uzman olan kişilerin yapması önem taşımaktadır. Tedaviden olumlu yanıt alabilmek ve tedavinin sürdürülebilir kılınmasını sağlamak adına uzmanlar tarafından tedavinin yapılması gerekir. Terapi çoğunlukla dermatologlar tarafından gerçekleştirilir. Ancak cerrahi yöntem olarak da kabul edilen saç mezoterapisi estetik cerrahları tarafından da yapılabilmektedir.

Yapılan işlemin yoğunluğuna, süresine ve saç dökülmesine yaşandığı alanın özelliklerine bağlı olarak saç mezoterapisi yine bir dermatolog ya da estetik cerrahı yapabilir. Enjeksiyon işlemi sürecinde kullanılacak olan ilaçların özel olarak belirlenmesi ve kişinin herhangi bir alerjen reaksiyon göstermeyeceğinin garanti altına alınmasını önem taşımaktadır. Bu sebeple de ön muayene yapılmadan ana tedaviye geçilmemektedir. Saç dökülmesinde cerrahi yöntemlere ihtiyaç duyanlar saç mezoterapisini deneyebilir.

Saç Ekimi Cerrahi Bir Yöntem Midir?

Saç ekimi cerrahi yöntemler arasında bulunur. Saç ekimi yaptırmak isteyenler uzman kişiler ile ön muayene yaptırmalıdır. Saç ekimi cerrahi yöntem olduğu için ön hazırlık süreci önem taşır. Ön hazırlık sürecinde tüm detayların incelenmesi ve uzmanlar ile ekim yöntemlerinin konuşulması gerekir. Saç derisinin incelenmesi için özel yöntemler kullanılır. Bu yöntemlerin kullanılması için öncelikli olarak kişinin genel sağlık durumu da incelenmelidir.

İnceleme yapıldıktan sonra cerrahi yöntem olan saç ekimine geçiş yapılabilir. Özel teknoloji kullanılarak yapılan saç ekim yöntemleri ve bu yöntemlerin beraberinde uygulanan ek işlemlerin her biri kişiye özel programlanır. Bu sebep ile de saç dökülmesi problemi olan kişiler kendilerine göre hazırlanan plan çerçevesinde muayene olur ve hizmet alırlar.

Saç Ekiminde Hangi Teknoloji Kullanılır?

Saç ekim yönteminde kullanılan teknoloji özel olarak geliştirilmektedir. Follicular Unit Extraction (FUE) yöntemi en sık tercih edilen saç ekim işlemidir. Çoğunlukla bu teknoloji ile gerçekleştirilir. Kıl köklerinin analiz edilmesinden ekim sürecine kadar FUE yöntemi profesyonel şartlar altında kullanılmaktadır. Bu şartlar çerçevesinde kullanılan farklı teknoloji ve altyapılar olmasına karşın güvenli metotlar ile hangisinin uygulanması gerektiğine karar verilmelidir. Türkiye’de ve dünyanın birçok noktasında özellikle FUE yöntemi tercih edilir. FUE teknolojisinin özellikleri ve sağladığı avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • İnvaziv oranı düşüktür. Bu sebep ile de diğer saç ekim yöntemlerine göre daha avantajlı olarak kabul edilir.
  • Saçların doğal görünmesini sağlar. Aynı zamanda saç çizgisinin korunmasını ve saç ekimi yapıldığının anlaşılmaması için de profesyonel avantaj yaratır.
  • Saç derisi üzerinde bıraktığı iz oldukça azdır ve dışarıdan direkt olarak görünmesi zordur.
  • Saç ekimi yapılırken bölgesel anestezi uygulaması yapılır. Bu uygulama ile kişilerin acı çekmesi ve ağrı hissetmesinin önüne geçilir.

Saç Ektirmek Zararlı Mı?

Saç ektirmenin zararları ve yararları vardır. Yararları, zararlarına oranla daha fazladır ve bu sebep ile de birçok kişi saç dökülmesine karşı cerrahi yöntem olarak saç ektirmeyi tercih eder. Saç ektiren kişiler eğer doğru ve güvenilir yerlerde işlem yaptırırlarsa herhangi bir zarar ile karşılaşma oranları düşüktür. Saç ektirme sonrası karşılaşılan kabuk bağlama ve şok dökülme alerjen etkiye sebep olabilir. Ancak bu durum tüm saç dökülmesinde cerrahi yöntemler için geçerlidir.

yazar avatarı
ONNA
Üst düzey kaliteli ve modern renk skalası ile breatⓗtec™ protez saç ürünlerini tecrübe edin. Doğal görünümlü saç protezi modelleri ve fiyatları...
Onnahair Protez Saç, protez saç, Saç Protezi - Onnahair

6 Yorum. Yeni Yorum

  • Erkeklerde saç dökülmesinin kalıtsal faktörlere bağlı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

    Yanıtla
    • Erkeklerde saç dökülmesi genetik bir faktörden kaynaklanıyorsa, genellikle aile geçmişi incelendiğinde anlaşılabilir. Eğer ailenizde saç dökülmesi olan erkekler varsa, sizde de saç dökülmesi olma olasılığı yüksektir. Ayrıca saç dökülmesi genetik faktörlere bağlı olduğunda, genellikle şakaklarda geri çekilme ve tepe bölgesinde incelme başlar. Saçlar genellikle ince telli ve dökülmeye daha yatkın olur.

      Yanıtla
  • Emine Mecidiyeli
    Nisan 9, 2023 6:22 pm

    Hangi saç dökülmesi türleri kalıcıdır ve tedavi edilemez?

    Yanıtla
    • Skar dokusu nedeniyle oluşan saç dökülmeleri, kimyasal hasar veya radyasyon tedavisi gibi ciddi fiziksel travmalara bağlı saç dökülmeleri, kalıtsal saç dökülmesi gibi nedenlere bağlı saç dökülmeleri kalıcı olabilir ve tamamen tedavi edilemez.

      Yanıtla
  • çocuklarda olan kepek zararlı mı

    Yanıtla
    • Kepek, çocuklarda da yetişkinlerde olduğu gibi zararsız bir durumdur. Kepek, genellikle kafa derisinde, kaşların arasında veya saçlı deride görülen bir cilt rahatsızlığıdır ve ölü cilt hücrelerinin birikmesinden kaynaklanır. Kepek nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşanmaz ve tedavi edilebilir bir durumdur.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.