Saç ekiminde enseden alınan saç tekrar çıkıyor mu? Donör bölgeden saç çıkması mümkün olmayan bir durumdur. Saç ekimi için saç kökü alınan bölge yeniden kök üretmemekte ve bu sebep ile de saç çıkmamaktadır. Saç ekimi yapılması için çoğunlukla ensede yer alan saç kökleri tercih edilir. Enseden kök alındığında ise ense bölgesi donör olarak kullanılmış olur. Donör bölgede ise daha sonra saç çıkması mümkün değildir. Saç ekimi yapıldıktan sonra enseden saç çıkması ile karşılaşılmaz. Birçok saç uzmanı bu durumu gizlemeye çalışmasına karşın danışanların doğru bilgilendirilmesi önem taşımaktadır.
Doğru bilgi vermek, süreç ve tüm aşamalar hakkında paylaşımda bulunmak uzmanların görevidir. Uzmanlar ve danışanların karşılıklı şeffaf ve eşit bilgi akışı sağlaması, süreçten alınacak verimi de etkilemektedir. Bu sebep ile de saç ekiminde enseden saç çıkması gibi bir durum ile karşılaşılmayacağı bilgisi danışanlara verilmelidir.
Saç Ekiminde Donör Bölge Zarar Görür Mü?
Saç ekimi için kullanılan bölge zarar görür mü sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Saç ekimi sonrasında karşılaşılan belirtiler arasında donör olarak kullanılan bölgeden saç çıkmaması yer alır. Nihai olarak bölgeye işlem yapıldığı için bölgenin zarar görmesi mümkündür. Bu zarar ise çoğunlukla iyileşme evresinde kendisini yenilemekte ve iyileşmeye başlamaktadır. Kökler alınsa dahi ense bölgesi uğradığı zararı kendiliğinden iyileştirebilmektedir.
Bu noktada bölgenin bakımının aksatılmaması ve öz bakıma değer verilmesi de gerekmektedir. Kişiler bu unsurlara dikkat ettikleri müddetçe saç ekimi için donör alınan bölgenin uğrayacağı zarar daha az olacaktır. Dolayısı ile kişilerin mutlaka önerilen bakım aşamalarına gereken özeni göstermeleri gerekir. Daha kısa sürede iyileşmek için bakıma dikkat edilmesi, tedavi var ise tedavinin aksatılmadan uygulanması önemlidir.
Enseden En Fazla Kaç Greft Alınabilir?
Saç ekiminde greft alımı donör bölgeden alınmaktadır. Enseden greft alınırken 10 bin ila 12 bin arasındaki greftten 6 bin civarında donör alınabilmektedir. Enseden greft alırken bütün greftler alınmaz. Sadece belirli oranda greft alımı yapılır. Enseden bütün grafitin alınmaması bölge için ne kadar yeterli olduğuna bağlı olarak değişmektedir. Eğer saç ekimi geniş bir alan için yapılacak ise 6 bin civarından daha fazla greft alınması mümkündür.
Bu doğrultuda ne kadar greft alınacağı hem kişinin saç ekilecek olan bölgesine hem de yapılacak olan tetkiklere göre karar verilir. Ortalama olarak 6 bin civarında greft saç ekimi için yeterli bulunmaktadır. Greft alırken bölgeye hafif miktarda zarar verilir. Bunun temel sebebi alanın işlem görmesidir. Ancak doğru bakım ile zarar gören bölge kısa süre içerisinde iyileştirilebilir.
Kök Olmayan Yerden Saç Çıkar ve Uzar Mı?
Kök olmayan yerden saç çıkması mümkün değildir. Saçın uzaması için öncelikle bölgede köklü bulması gerekir. Kök bulunmadığı takdirde bölgeden ne saç çıkması ne de saç uzaması gibi gelişmeler ile karşılaşılmaz. Kökü olmayan yerden saç çıkması imkansızdır bu sebep ile de saç ekimi için kök alınan bölgeden daha sonra saç çıkması görülmez.
Kök olan ancak kökün ölü olduğu durumlarda da yine aynı bölgeden saç çıkmamaktadır. Ölen kökler dökülür ve yerini boşluğa bırakır. Bu ise saç dökülmesi anlamına gelir. Saç dökülmesi yaşanan bölgedeki kökler canlandırılamadığı takdirde saç uzaması ya da saç çıkması olmaz. Kök olmayan yerden saç çıkması için saç ekimi yapılması gerekir. Donar bölgeden alınan kökler saç ekimi yapılacak olan alana yerleştirilir. Bu doğrultuda yeni kökler entegre edildikten sonra yaklaşık 3 ay içerisinde saçlar uzamaya başlar. Ancak bütün bu süreç için kişinin genel sağlık durumunun saç ekimine izin vermesi gerekir. Saç ekiminde enseden saç çıkması eğer ense donör olarak kullanılmış ise bir daha mümkün olmayacaktır.
Saç Ekimi için Enseden Mi Saç Alınır?
Saç ekiminde enseden saç alınması çoğunlukla mümkün olan bir durumdur. Yapılan tetkikler sonucunda ense bölgesinde işlem için uygun ise enseden kök alınır enseden alınan kökler sonucunda ense kökü boşaltılmış olur. Ancak saç ekimi yapılacak olan alanda saç çıkmaya başlayabilir. Amaç doğrultusunda hareket edildiğinde enseden yeniden saç çıkması mümkün değildir. Saç ekimi için çoğunlukla ense bölgesinden saç alınır.
Enseden saç alımı yapılıp yapılmayacağını öğrenmek için tetkiklerin yapılması önem taşımaktadır. İncelemelerin ardından ense bölgesi saç alımı için uygun ise ense bölgesi kullanılır. Ancak yapılan analiz ve incelemelerin ardından enseden saç alınması mümkün değil ise farklı bölgeler tercih edilebilir.
Saç Ekimi Sonrası Ensede İz Kalır Mı?
Saç ekiminden sonra ensede iz kalması mümkündür ancak zaman içerisinde iyileşme görülür. Saç ekimi yapılan bölgenin iyileşmesi 3 ay kadar sürerken, donör bölgenin iyileşmesi çok daha kısa sürmektedir. Ortalama 10 ila 14 gün içerisinde donör bölge iyileşmeye başlar. Eğer saç ekimi için kökler enseden alınmış ise ensenin iyileşmesi ortalama o gün sürecektir. 10 gün içerisinde yara ve izler kapanmaya başlayacak ve kişi ensesindeki yaraların iyileştiğini fark edecektir.
Enseden kök alındığında yara veya iz oluşması mümkündür. Ancak bu izler zaman içerisinde iyileşerek cilt üzerinden silinebilir. İzler çok rahatsız ettiği takdire ilerleyen dönemlerde lazer gibi süreçler uygulanabilir ancak saç ekim aşamaları devam ederken bu işlemin uygulanmaması gerekir. Ensede ne kadar iz kalacağı ve izin ne zaman iyileşeceği gibi konular kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. İz kalmasından korkan kişiler protez saç veya diğer alternatif uygulamaları tercih edebilmektedir. Saç ekimi yapılan alan ve donör alınan bölgenin iyileşme süreçleri herkeste farklı olması da son derece normal bir durumdur. Bazı kişiler daha erken bazı kişiler ise daha geç iyileşme belirtileri gösterebilir.
Saç Ekiminden Sonra Çıkan Saçlar Dökülür Mü?
Saç ekiminden sonra saçların dökülmesi şok dökülme ise normaldir. Saç ekimi yapıldıktan sonra bölgede dökülme görülüyor ise bu durum normal olarak kabul edilmektedir. Ancak dökülmenin sebebi şok dökülme değil de farklı sebepler ise bu durumda mutlaka işlem yapan klinik ve uzmanlar ile tekrar görüşülmesi ve sorunun asıl sebebinin bulunması gerekir. Saç ekiminden sonra saçların dökülmesi mümkündür.
Bu durum işlemin başarı oranına göre de değişiklik göstermektedir. Eğer saç ekimi yapıldıktan önce ve sonra uygulanması gereken tavsiyeler uygulanmamış ise saç dökülmesi ile karşılaşılması mümkündür. Bu durum karşısında ise öncelikli olarak dökülmenin şok dökülme olup olmadığının öğrenilmesi gerekir. Ardından ise hangi yöntemin kullanılacağı ve hangi iyileştirmenin yapılacağına dair uzmanlar ile görüşülmelidir.
Ekilen Saçların Tamamı Çıkar Mı?
Ekilen saçların hepsinin çıkması mümkün olduğu gibi aynı zamanda mümkün olmayan durumlar da bulunur. Ekilen bütün saçların çıkması kişilerin durumuna bağlı olarak değişmektedir. Donör bölge saç kalitesi yapılan işlemin etkisi gibi unsurlar ekilen saçların tamamına çıkıp çıkmayacağı konusunda etkili olmaktadır.
Saç ekiminden sonra işlem gören bölgedeki saçların çıkması ve dökülmesiyle karşılaşılır. Şok dökülmenin ardından kalıcı saçlar çıkmaya başlar. Kalıcı saçlar çıkarken kişiler işlem yapılan bölgede bütün saçların çıkıp çıkmadığını rahatlıkla anlayabilir. Saç ekiminde enseden saç çıkması bekleniyor ise böyle bir gelişme olmayacağının kabul edilmesi gerekir.
4 Yorum. Yeni Yorum
İz veya yara oluşumu saç ekiminden ziyade hekime de bağlı değil mi? Yoksa birçok tür saç ekimi var ve “izsiz” denilen tüm yöntemler gerçekten iz bırakmıyor mu?
Genel olarak izsiz saç ekim yöntemlerinin çoğunluğu fue yöntemidir. Ancak sizin de bahsettiğiniz gibi saç ekimi yapan hekimin bu alanda uzman olması olmazsa olmazdır. Kaydı olmayan, tecrübesi bulunmayan kişilere asla güvenmeyin. Seçeceğiniz işletmeyi ya da doktoru tanımak için daha önce hizmet almış insanların tavsiyelerini dinleyin.
Saç cerrahisi ne kadar sürer?
Saç cerrahisi süresi, saç kökü ekim sayısına ve kullanılan tekniklere göre değişebilir. Genellikle 4-8 saat arasında sürmektedir.