Saç Ekiminden Sonra Kabuklanma Neden Olur?

Saç Ekiminden Sonra Kabuklanma Neden Olur?
Saç Ekiminden Sonra Kabuklanma Neden Olur?
Genel Bilgi
4 Yorum

Saç ekiminden sonra kabuklanma neden olur? Saç ekiminde kabuk problemi çoğu ekim yönteminde ortaya çıkmaktadır. Saç ekiminden sonra kabuklanma ile karşılaşılıyor ve olması gerekenden daha fazla yan etki görülüyor ise uzmana danışılmalıdır. İşlemin yapıldığı klinik ile iletişime geçilmeli ve ardından sürecin iyileştirme çalışmalarının başlatılması gerekir. Saç ekimi yaptırdıktan sonra kabuklanma oluşması son derece normaldir. Kafa derisi üzerinde işlem yapıldığı için bu bölgede kabuklanma, kızarıklık ve ödem oluşumu ile sık sık karşılaşılır.

Kan sızıntısı olması nedeni ile de saç ekiminden sonra kabuklanma meydana gelebilmektedir. Saç ekimi kabuklanması genel bir süreçtir. Saç ekimi yaptıran herkes bu kabuklanma süreci ile karşılaşır. Saç ekimi yaptıran kişilerin karşılaştığı bazı yan etkiler vardır. Bu yan etkilerden birisi de kabuklanmadır. Kabuklanma problemi ile karşılaşıldığında sakin olunması ve belirli 1 süre sonra kabuklanmanın iyileşeceğini bilinmesi önem taşır. Kişilerin kabuklanma için stres yapmaması uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir. Birçok kişi bu aşamayı öğrenince fikir değiştirebilmektedir. Saç ekimi yerine protez saç veya peruk gibi alternatif yöntemlere başvurmaktadırlar. Böylelikle saç ekimi yaptırıp yaptırmayacağına kişi karar vermiş olur.

Saç Ekiminde Kabuklanma Olmasının Nedenleri

Saç ekiminden sonra kabuklanma probleminin birçok nedeni vardır. Kafa derisi üzerinde işlem yapılması ve delik açılması öncelikli olan sebeplerdir. Saç ekiminden sonra kafa derisinde kabuklanma olmasının temel sebepleri şu şekildedir:

  • Dokunun yaralanması
  • Dokunun iyileşmeye başlaması
  • Kafa derisinin zarar görmesi
  • Kafa derisinde mikro delikler açılması
  • Kafa derisinde kanamaların meydana gelmesi

Bu unsurlar kafa derisinde kabuklanmanın oluşmasına neden olurlar. Saç ektiren herkes de benzer problemler ile karşılaşmak mümkündür. Kafa derisinin kanaması iyileşmeye başlaması ve kabuklanması son derece normal kabul edilen bir süreçtir. Kafa derisine saç ekimi esnasında kesik atıldığı için. Daha sonra kabuklanmalar meydana gelebilir. Bunun vücut üzerinde gerçekleşen herhangi bir yaranın iyileşmesi gibi düşünülmesi gerekmektedir.

Saç Ekiminden Sonra Kabuklanma Neden Olur?

Saç Ekimi Kabuklanması Ne Zaman İyileşir?

Saç ekiminden sonra kabuklanmanın iyileşmesi için belirli bir süre geçmesi gerekir. Bu süreç kişilerin genel sağlık durumlarına ve bedenlerinin dayanıklılığına göre değişir. Daha hızlı iyileşme belirtisi gösteren kişiler, saç ekiminin kabuklanma basından da daha kısa sürede kurtulacaktır. Bağışıklık sistemi daha düşük olan kişilerin ise saç ekimi kabuklanmasından daha yavaş sürede kurtulmaları mümkündür. Saç ekiminden sonra oluşan kabuklanmanın dökülmesi genellikle 10 günü bulabilmektedir.

Kişiden kişiye değişen bu süreçte çoğunlukla 2 hafta içerisinde kabuklanma tamamen iyileşir. Bazı kişilerde ilk 1 hafta içerisinde kabuklanma iyileşmekte ve dökülen kabukların yerine yenisi çıkmamaktadır. Kabuklanma iyileşmeden önce kafa derisindeki pembelik veya kızarıklık problemleri giderilir. Kaşıntı ve buna benzer yan etkiler varsa bu yan etkiler de kabuklanmanın dökülmesi ile sona erecektir.

Saç Ekimi Kabuklanması Ne Zaman Başlar?

Saç ekimi sonrası kabuklanma başlangıcı kişiden kişiye değişir. Saç ektiren çoğu kişide saç ekimi sonrası kabuklanma işlemi takip eden üçüncü günden itibaren başlamaktadır. Bazı kişilerde kabuklanma ilk 1 haftayı bulabilmektedir. Kabuklanma başladıktan sonra iyileşmesi 5 ila 10 gün arasında sürer. Bu süreç içerisinde tüm yan etkiler yavaş yavaş geçmeye başlar ve kişi iyileşme belirtileri gösterir. Kabuklanma da sanılanın aksine kötü bir süreç değil aslında kişinin iyileşmeye başladığının ve saç ekiminin beden tarafından kabul edildiğinin işaretidir. Bu sebep ile de saç ektiren kişilerin kabuklanma sürecine daha olumlu yaklaşması ve bunu bir sorun olarak görmemeleri uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir.

Kabuklanma oluştuktan sonra 15 gün içerisinde dökülmeye başlar ve kişiler tekrar 1 kabuklanma ile karşılaşmazlar. Saç ektiren herkes kızarıklık, kaşıntı, iz, kabuklanma ve bunlara benzer yan etkiler ile karşılaşılabilmektedir. Saç ekimi yapan kişi tarafından bütün süreç hakkında bilgiler ve yan etkiler hakkında iyileştirme yöntemleri, saç ekimi yaptıran kişiye aktarılır. Belirtilen durumlar dışında bir sorun ile karşılaşılıyor ise bu durumda uzman ile görüşülmesi ve acil destek alınması gerekebilir. Saç ekimi kabuklanması büyük bir soruna neden olmaz.

Saç Ekiminden Sonra Görülen Kabuklanma Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

Saç ekiminden sonra saç dökülür mü sorusu kabuklanma sürecinde sık sık sorulan bir sorudur. Saç ekimi yaptıran kişiler kabuklanmanın dökülmesi esnasında saçlarının dökülmesinden korkmaktadır. Bu süreçte saç dökülmesi kesinlikle yaşanmayan 1 durumdur. Kabuklanma tamamen yaralar ile ilgilidir ve bölgesel olarak iyileşme gösterir. İyileşme sürecinde kabuklanma ile karşılaşılması son derece normaldir. Asıl kabuklanma ile karşılaşılmadığı zaman kişilerin endişe etmesi gerekir. Kabuklanma süresi ne kadar uzun sürüyor ise bu durumda iyileşme süreci de aynı şekilde uzun sürecektir. Kabukların dökülmesi ile saç dökülmesinin birbirine karıştırılmaması gerekir.

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma Normal Mi?

Saç ekiminden sonra kabuklanma ile karşılaşmak son derece normal bir durumdur. Ekim esnasında zarar gören kafa derisinin iyileşmeye başladığının işareti kabuklanmadır. Kabuklanma görülüyor ise kişiler iyileşmeye başladıklarını anlayabilirler. Saç ekimi yapılan bölgenin kendini yenilemesi ve iyileşmesi için kabuklanma ile karşılaşılması gerekir. Yüzeysel iyileşme anlamına gelen kabuklanma anın aynı zamanda cilt yenilenmesi için de önemi büyüktür. Saç ekiminden sonra olası komplikasyonlar ise bu evrede gerçekleşebilmektedir. Kabuklanma oluşması ve dökülmesi arasındaki sürecin fazla olması iyileşmenin de daha geç olacağına işaret eder. Genellikle 15 gün içerisinde hem kabuklanma oluşması hem de dökülmeye başlaması görülmektedir. Eğer daha geç bir süre içerisinde kabuklanma meydana gelmiş ise bu kişinin genel sağlık durumu ile ilgili olabilir.

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma için Alınan Önlemler Nelerdir?

Saç ekimi sonrası kabuklanmaya karşı önlemler uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bu yöntemler uygulandığı takdirde kabuklanma esnasında oluşan ikincil yan etkiler azaltılır. Saç ekimi sonrası kabuklanma yaşandığında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Kaşınan bölgeyi kaşımamak.
  • Kabukları soymaya çalışmamak.
  • Greftlere zarar vermemek.
  • Kabuklanmaları uzman tavsiyesine göre yumuşatmak.
  • Saçları zorlamamak.
  • Saçları ve kabukları çekmemek.

Alınabilecek önlemlerdir. Bu süreçte uzmanlar tarafından önerilen özel kremler, şampuanlar ve jeller de kullanılabilir. Ancak uzman yönetiminde ve önerisinde olmayan kozmetik ürünlerinin kullanılmaması gerekir.

Saç Ekiminden Sonra Kaşıntı Problemi Normal Mi?

Saç ekiminden sonra kaşıntı bir yan etkidir. Alanın kızarması, kaşınması, yara izlerinin oluşması ve kabuklanma görülmesi yan etkiler arasında bulunur. Kabuklanma kaşıntıyı daha çok arttırmaktadır. Ancak kişilerin kaşınan bölgeyi taşımaması ve buraya baskı uygulamaları önerilir. Bu öneriye uyulmadığı takdirde ekilen saçların zarar görmesi de muhtemeldir. Hem daha fazla zarar görmemek hem de kafa derisinin sağlığını koruyabilmek için kaşınan bölgeye yönelmemek, kabuklanmayı kendiliğinden dökülene kadar beklemek ve iyileşme sürecinde önerilen kremleri kullanmak tavsiyeler arasında bulunur. Bu sürece dikkat edilmediği müddetçe alan tahriş olmaya devam edecek ve saç ekiminden alınacak olan verim düşecektir. Bu yüzden uzmanların tavsiyelerinden çıkmamak ve kafa derisini kaşımamak gerekir.

Saç Ekiminden Sonra Kabuklanan Bölge Nasıl Temizlenir?

Saç ekiminden sonra kabuk temizliği yapılırken hassas davranılması gerekir. Saç ekimi sonrası kabuk temizleme uzmanların önerdiği biçimde ve ürünler ile yapılması önem taşır. Saç ekimi yapıldıktan bir süre sonra duş alınmasına izin verilmektedir. Çok sıcak ve çok soğuk su ile duş alınmaması saç ekimi kabuklanmasının şiddetini arttırmamak için de önem taşır. Saç ekimi kabuklanması yaşayan kişiler 15 günlük sürecin ardından bu yan etkinin geçtiğini göreceklerdir.

 

Onnahair Protez Saç, protez saç, Saç Protezi - Onnahair

4 Yorum. Yeni Yorum

  • Saç protezi yaptırmanın saç ekimine göre avantajları nelerdir?

    Yanıtla
    • Saç ekimine kıyasla saç protezi yaptırmanın avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

      • Ağrısız ve acısız bir uygulamadır.
      • Psikolojik olarak kişinin iyi hissetmesini sağlar.
      • Hızlı ve kesin sonuç garantilidir.
      • Saça ve cilt için bir zararı yoktur.
      • Tıbbi bir operasyon gerektirmeden uygulanır.
      Yanıtla
  • Bir kişi saç ekimi işlemi için uygun olmadığını nasıl anlayabilir?

    Yanıtla
    • Saç ekiminden önce yapılan muayenede kişi için uygunluğa karar verilmektedir. Bu süreçte kişinin sağlık durumu, daha önce geçirdiği hastalıklar veya alerjileri, sonuç beklentisinin ne olduğu gibi birçok konuya bakılarak karar verilmektedir. Doğuştan saçı olmayanlar, donör alınamayacak kadar saçı olmayanlar, hiv, hepatit c, yüksek tansiyon, yüksek şeker gibi hastalıklara sahip olan kişilere saç ekimi uygulanmamaktadır.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.